Szaftos vegán chili vörös lencséből: hús nélkül is laktató
Hús nélkül, vegán módon is mennyei lesz a chili: ha vörös lencsét teszel bele, éhes sem maradsz utána.
A chilis bab igazi, laktató fogás, de akkor sem kell lemondanod róla, ha a vegán étkezést részesíted előnyben. Ebben a receptben a darált húst vöröslencse helyettesíti, amely nemcsak finom, hanem tökéletes fehérjeforrás is. A legfinomabb eredmény titka a hosszas főzés, ezért egy órát érdemes a tűzön hagyni, hogy az ízei kellően összeérjenek.
Vegán chili vörös lencsével
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 15 dkg vörös lencse
- 2 doboz vörösbabkonzerv
- 2 zellerszár
- 2 paradicsom
- 1 sárgarépa
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál cukor
- só
- bors
- olaj
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és serpenyőben, olajon párold üvegesre. Amikor puha, add hozzá a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a szintén karikákra vágott zellerszárat, és néhány perc alatt pirítsd meg őket. Ezután húzd le a serpenyőt a tűzről, és keverd el a felkockázott paradicsommal, a pirospaprikával és a chilivel. Hogy mennyi chili kell bele, az a fajtájától és az ízlésedtől függ: érdemes először inkább óvatosan bánni vele, és miközben tűzön van a szósz, folyamatosan kóstolgatni, ugyanis ahogy összefőnek az ízek, a chili ereje is egyre jobban előjön.
A babkonzervet csepegtesd le. Tedd a serpenyőbe, öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval és borssal, adj hozzá egy kevés cukrot, hogy a savasságát enyhítse, majd fedd le, és kis lángon főzd össze. Fél óra múlva jöhet bele a leöblített vöröslencse is. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítsd, hogy jó szószos legyen, és így főzd további 20-30 percig, amíg a vörös lencse megpuhul.
A marokkói padlizsánkrém is paradicsommal készül.
Marokkói padlizsánkrém: a sok friss paradicsom a lelke
Nagyon frissítő és fűszeres a marokkói padlizsánkrém, amelyben az édes, lédús paradicsom is főszerepet kap.
ElolvasomKép: Westend61 / Getty Images
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- cukkini
- egytálétel
Laktató vega rakott krumpli: cukkini sül a rétegek között
- egytálétel
- csirkemell
Könnyű csirkés rizses hús indiai recept alapján: sokféle izgalmas hozzávaló kerül bele
- vöröslencse
- kurkuma