Szaftos vegán chili vörös lencséből: hús nélkül is laktató

Hús nélkül, vegán módon is mennyei lesz a chili: ha vörös lencsét teszel bele, éhes sem maradsz utána.

Vegán chili vörös lencséből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A chilis bab igazi, laktató fogás, de akkor sem kell lemondanod róla, ha a vegán étkezést részesíted előnyben. Ebben a receptben a darált húst vöröslencse helyettesíti, amely nemcsak finom, hanem tökéletes fehérjeforrás is. A legfinomabb eredmény titka a hosszas főzés, ezért egy órát érdemes a tűzön hagyni, hogy az ízei kellően összeérjenek.

Vegán chili vörös lencsével

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 15 dkg vörös lencse
  • 2 doboz vörösbabkonzerv
  • 2 zellerszár
  • 2 paradicsom
  • 1 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál cukor
  • bors
  • olaj
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és serpenyőben, olajon párold üvegesre. Amikor puha, add hozzá a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a szintén karikákra vágott zellerszárat, és néhány perc alatt pirítsd meg őket. Ezután húzd le a serpenyőt a tűzről, és keverd el a felkockázott paradicsommal, a pirospaprikával és a chilivel. Hogy mennyi chili kell bele, az a fajtájától és az ízlésedtől függ: érdemes először inkább óvatosan bánni vele, és miközben tűzön van a szósz, folyamatosan kóstolgatni, ugyanis ahogy összefőnek az ízek, a chili ereje is egyre jobban előjön.

A babkonzervet csepegtesd le. Tedd a serpenyőbe, öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval és borssal, adj hozzá egy kevés cukrot, hogy a savasságát enyhítse, majd fedd le, és kis lángon főzd össze. Fél óra múlva jöhet bele a leöblített vöröslencse is. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítsd, hogy jó szószos legyen, és így főzd további 20-30 percig, amíg a vörös lencse megpuhul. 

 

A marokkói padlizsánkrém is paradicsommal készül.

Marokkói padlizsánkrém: a sok friss paradicsom a lelke

Nagyon frissítő és fűszeres a marokkói padlizsánkrém, amelyben az édes, lédús paradicsom is főszerepet kap.

Elolvasom

Kép: Westend61 / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük