Az eredeti vasi pecsenye receptje
Ha szereted a fokhagymás ételeket, a vasi pecsenyét imádni fogod.
Ebben az ízletes fogásban az az egyik legnagyobb kihívás, hogy a paprikás liszt a húson maradjon. A vasi pecsenyét készítheted sertéscombból, karajból és tarjából is. Minél tovább pácolod a húst a fokhagymás tejben, annál omlósabb lesz.
Vasi pecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sertéscomb
- 2 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húsokat a sütés előtti este klopfold ki. Nyomd vagy reszeld a fokhagymát a tejbe, és tedd bele a szeleteket. Fedd le, és rakd egy éjszakára hideg helyre. Másnap vedd ki a pácból, sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd a lisztbe a pirospaprikát, és forgasd meg benne a szeleteket.
Fontos tudni, hogy a túl sok pirospaprikától a bunda keserű lehet. Egy serpenyőben forrósíts olajat, helyezd bele a húst, és közepes lángon mindkét oldalát süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. Ha túl kicsi a láng, akkor nagyobb eséllyel esik le a lisztes panír. Óvatosan szedd ki a sült szeleteket papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. Még ízletesebb, ha tálaláskor a hús tetejére is nyomsz fokhagymát.
