Az eredeti vasi pecsenye receptje
Az egyik legfinomabb fogás sertéshúsból
Ha szereted a fokhagymás ételeket, a vasi pecsenyét imádni fogod.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

„A pattanás normális” - Ezzel kampányolnak az Instagramon a retusálás ellen »

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ebben az ízletes fogásban az az egyik legnagyobb kihívás, hogy a paprikás liszt a húson maradjon. A vasi pecsenyét készítheted sertéscombból, karajból és tarjából is. Minél tovább pácolod a húst a fokhagymás tejben, annál omlósabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet sertéscomb
  • 2 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat a sütés előtti este klopfold ki. Nyomd vagy reszeld a fokhagymát a tejbe, és tedd bele a szeleteket. Fedd le, és rakd egy éjszakára hideg helyre. Másnap vedd ki a pácból, sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd a lisztbe a pirospaprikát, és forgasd meg benne a szeleteket.

Fontos tudni, hogy a túl sok pirospaprikától a bunda keserű lehet. Egy serpenyőben forrósíts olajat, helyezd bele a húst, és közepes lángon mindkét oldalát süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. Ha túl kicsi a láng, akkor nagyobb eséllyel esik le a lisztes panír. Óvatosan szedd ki a sült szeleteket papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. Még ízletesebb, ha tálaláskor a hús tetejére is nyomsz fokhagymát.

Blog.hu ajánló