Hagyományos vasi dödölle sok hagymával és tejföllel: filléres finomság, ami ma is ellenállhatatlan
A vasi dödölle sok-sok pirított hagymával készül. Ha még kiadósabban szeretnéd, szalonnát is süthetsz mellé.

A dödölle a hagyományos, filléres falusi konyha egyik legfinomabb étele. Tálalhatod szaftos húsok mellé köretnek, vagy önmagában tejföllel. Ez utóbbi esetben még kiadósabb lesz, ha pirított szalonnát is adsz mellé.
Vasi dödölle
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 15 dkg szalonna
- 8 közepes krumpli
- 3 hagyma
- só
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és tedd fel annyi sós vízben főni, amennyi épp ellepi. Ha megpuhult, ne szűrd le, hanem a vízben törd össze, hogy kásás állagú legyen. Tedd vissza a tűzre, és fakanállal folyamatosan kevergetve adagolj bele annyi lisztet, hogy sűrű, kemény masszát kapj. Ekkor vedd le a tűzről.
A szalonnát aprítsd fel, és a zsírját olvaszd ki. A szalonnapörcöket szűrőlapáttal szedd ki. A hagymát cikkezd fel, pirítsd meg a szalonnazsíron, és szedd őket is ki. A krumplis tésztából olajozott kanállal szaggass féltojásnyi galuskákat, és oldalanként néhány perc alatt pirítsd meg őket a zsírban. Végül pakold vissza rá a pirított hagymát és a szalonnakockákat, és forgasd össze az egészet. Tejföllel gazdagon meglocsolva kínáld.
Hasonlóan szerény, mégis ellenállhatatlan étel a krumplilaska, amiből egyszerűen lehetetlen eleget készíteni.
- szalonna
- köret
- dödölle
- húsmentes
- pirított hagymás krumplis dödölle
- pirított hagyma
- vasi dödölle
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept