Vajban sült omlós lazac
A lazac egyre könnyebben beszerezhető halfajta, ráadásul nagyon könnyű készíteni.
A lazac úgy a legjobb, ha sikerül bőrös változatot találnod, ami ropogósra pirítva kiválóan egészíti ki a hal omlós húsát.
Ha nem bőrös változattal dolgozol, akkor figyelj, hogy ne pirítsd túl egyik oldalát se, valamint a bevágást is elhagyhatod.
Sült lazac
Hozzávalók:
- 70 dkg bőrös lazac
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi kakukkfű
- 1 nagy citrom fele
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A halat mosd meg alaposan, majd a bőrös felén ejts néhány mélyebb vágást keresztbe, nagyjából hat centinként. Ezután jó alaposan dörzsöld be a sóval és a borssal. Egy alkalmas serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd mellé a kakukkfüvet, majd a bőrös felével lefelé tedd bele a lazacot is. Közepes lángon pirítsd körülbelül tíz percig, hogy szépen megpiruljon a bőre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Akkor fordíthatod, ha már a hús egy része szépen fehéredik. Miután megfordítottad, facsard rá és mellé a citrom levét, valamint törd hozzá a fokhagymát, és úgy pirítsd további öt percig. Ha elkészült, vedd le a tűzről, majd locsold meg a szaftjával.
Sültek ropogós bundában
Omlós hús ropogós kéregben, ez az egyik legjobb kombináció, amit a konyhádban készíthetsz, nézz szét képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!
- narancs
- húsételek
Vajpuha narancsos kacsamell
- máj
- húsételek
Lyoni kacsamáj
- csirke
- sült csirke