Vajban sült omlós lazac
Karácsonyi fogásnak is tökéletes
A lazac egyre könnyebben beszerezhető halfajta, ráadásul nagyon könnyű készíteni.

- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- Még nincs 60 éves, de a tejfehér frizura mellett döntött: gyönyörű és stílusos az 57 éves nő »
- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A lazac úgy a legjobb, ha sikerül bőrös változatot találnod, ami ropogósra pirítva kiválóan egészíti ki a hal omlós húsát.


Ha nem bőrös változattal dolgozol, akkor figyelj, hogy ne pirítsd túl egyik oldalát se, valamint a bevágást is elhagyhatod.
Sült lazac
Hozzávalók:
- 70 dkg bőrös lazac
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi kakukkfű
- 1 nagy citrom fele
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A halat mosd meg alaposan, majd a bőrös felén ejts néhány mélyebb vágást keresztbe, nagyjából hat centinként. Ezután jó alaposan dörzsöld be a sóval és a borssal. Egy alkalmas serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd mellé a kakukkfüvet, majd a bőrös felével lefelé tedd bele a lazacot is. Közepes lángon pirítsd körülbelül tíz percig, hogy szépen megpiruljon a bőre.
Akkor fordíthatod, ha már a hús egy része szépen fehéredik. Miután megfordítottad, facsard rá és mellé a citrom levét, valamint törd hozzá a fokhagymát, és úgy pirítsd további öt percig. Ha elkészült, vedd le a tűzről, majd locsold meg a szaftjával.
Sültek ropogós bundában
Omlós hús ropogós kéregben, ez az egyik legjobb kombináció, amit a konyhádban készíthetsz, nézz szét képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!

- narancs
- húsételek
Vajpuha narancsos kacsamell

- máj
- húsételek
Lyoni kacsamáj

- csirke
- sült csirke