Ropogósra sült vajas újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret bármilyen hús mellé
A friss, ropogós újkrumpli vajjal sütve ellenállhatatlanul finom köret.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha tavasz, akkor újkrumpli, ami vajjal sütve elképesztően szaftos, és nagyon finom. Az újkrumplit ne hámozd meg: ha szeretnéd, inkább egy másra nem használt mosogatószivacs durva felével dörzsöld át egy kicsit, de ha alaposan megmosod, akkor sem történik baj, ha a héja nagy része rajta marad.
Vajas újkrumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg újkrumpli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 ág rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és helyezd bele a krumplikat a lapos oldalukkal lefelé, és szórd meg őket sóval és borssal. Ha nagy adagban készíted, használj két serpenyőt, vagy két körben süsd ki őket. Néhány perc múlva öntsd fel a krumplikat kevés vízzel, és fedő alatt párold őket addig, amíg a víz elfő alóluk. Közben a fokhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, a rozmaringról tépkedd le a leveleit. Ha a víz elpárolgott, tedd a serpenyőbe a fokhagymát, a rozmaringot és a vajat, a folyamatosan olvadó vajjal forgasd össze a krumplit, végül szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel.
Még több recept