Ropogósra sült vajas újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret bármilyen hús mellé
A friss, ropogós újkrumpli vajjal sütve ellenállhatatlanul finom köret.

vajas ujkrumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tavasz, akkor újkrumpli, ami vajjal sütve elképesztően szaftos, és nagyon finom. Az újkrumplit ne hámozd meg: ha szeretnéd, inkább egy másra nem használt mosogatószivacs durva felével dörzsöld át egy kicsit, de ha alaposan megmosod, akkor sem történik baj, ha a héja nagy része rajta marad.

Vajas újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg újkrumpli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és helyezd bele a krumplikat a lapos oldalukkal lefelé, és szórd meg őket sóval és borssal. Ha nagy adagban készíted, használj két serpenyőt, vagy két körben süsd ki őket. Néhány perc múlva öntsd fel a krumplikat kevés vízzel, és fedő alatt párold őket addig, amíg a víz elfő alóluk. Közben a fokhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, a rozmaringról tépkedd le a leveleit. Ha a víz elpárolgott, tedd a serpenyőbe a fokhagymát, a rozmaringot és a vajat, a folyamatosan olvadó vajjal forgasd össze a krumplit, végül szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük