Az igazi vadasmártás receptje

Munkás, de megéri pepecselni vele

A vadasmártás ízletes szósz, amihez akár egy-két zsemlegombóc is elég, de hússal a legjobb.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mártáshoz sok-sok zöldséget kell megfőznöd, a levet pedig, amiben főnek, tedd félre, később jó lesz valamilyen recepthez alaplének.

Ha húst is készítesz hozzá, azzal együtt tedd fel a zöldségeket főni, majd amikor megpuhult, nélküle folytasd a főzést, így tökéletesen passzolnak majd egymáshoz.

Vadasmártás

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 1 kis fej zeller
  • 2 közepes hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 2 evőkanálnyi mustár
  • 1 citrom
  • só, frissen őrölt bors
  • 5-10 szem egész bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket pucold meg alaposan, majd vágd mindegyiket nagyjából egységes méretű darabokra. A hagymát kockázd apróra, majd egy leveseslábasban melegíts vékony réteg olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Amikor szép üveges, add hozzá a többi zöldséget, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Fűszerezd egész borssal és sóval, majd fedd le, és főzd puhára a zöldségeket. Amikor mindenki megpuhult, szűrd le, és egy botmixerrel pépesítsd őket homogén masszává.

Ha túl sűrű lenne, egy kis lével öntsd fel. A cukrot karamellizáld, lassú tűzön, folyamatosan mozgatva a lábast - vagy inkább serpenyőt -, majd keverd a leturmixolt zöldségekhez.

A tejfölt keverd simára a liszttel, add ezt is a zöldségekhez, még egyszer turmixold össze az egészet, majd ízesítsd mustárral, sóval és citromlével. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, aprítsd bele a petrezselymet, és forralásig melegítsd, folyamatos kevergetés mellett.

Zöldséges fogások a tavasz örömére

Isteniek, laktatóak és egészségesek.

Laktató ételek friss és ropogós zöldségekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük