Az igazi vadasmártás receptje
A vadasmártás ízletes szósz, amihez akár egy-két zsemlegombóc is elég, de hússal a legjobb.
A mártáshoz sok-sok zöldséget kell megfőznöd, a levet pedig, amiben főnek, tedd félre, később jó lesz valamilyen recepthez alaplének.
Ha húst is készítesz hozzá, azzal együtt tedd fel a zöldségeket főni, majd amikor megpuhult, nélküle folytasd a főzést, így tökéletesen passzolnak majd egymáshoz.
Vadasmártás
Hozzávalók:
- 6 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 kis fej zeller
- 2 közepes hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanálnyi cukor
- 1 evőkanálnyi liszt
- 2 evőkanálnyi mustár
- 1 citrom
- só, frissen őrölt bors
- 5-10 szem egész bors
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A zöldségeket pucold meg alaposan, majd vágd mindegyiket nagyjából egységes méretű darabokra. A hagymát kockázd apróra, majd egy leveseslábasban melegíts vékony réteg olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Amikor szép üveges, add hozzá a többi zöldséget, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Fűszerezd egész borssal és sóval, majd fedd le, és főzd puhára a zöldségeket. Amikor mindenki megpuhult, szűrd le, és egy botmixerrel pépesítsd őket homogén masszává.
Ha túl sűrű lenne, egy kis lével öntsd fel. A cukrot karamellizáld, lassú tűzön, folyamatosan mozgatva a lábast - vagy inkább serpenyőt -, majd keverd a leturmixolt zöldségekhez.
A tejfölt keverd simára a liszttel, add ezt is a zöldségekhez, még egyszer turmixold össze az egészet, majd ízesítsd mustárral, sóval és citromlével. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, aprítsd bele a petrezselymet, és forralásig melegítsd, folyamatos kevergetés mellett.
Zöldséges fogások a tavasz örömére
Isteniek, laktatóak és egészségesek.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- krumpli
Így készül a házi krumplinudli
- fokhagyma
- krumpli
A legfinomabb brassói aprópecsenye receptje
- leves
- húsleves