Régimódi vadas marhaszelet jó fokhagymásan, selymes szósszal
A vadas akkor tökéletes, ha a fűszeres, zöldséges lében főtt marhahús omlós, a szósz pedig selymes.

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A vadas gyerekkori kedvenc, de nem a menza miatt. Az elnevezés kicsit becsapós, hisz általában nem vadhússal, hanem marhával vagy sertéssel készül. Feltétlenül pácold legalább egy éjszakát, de akár egy-két napig is pihentetheted a húst a fűszeres keverékben. Készíthetsz hozzá zsemlegombócot, sőt spagettivel is kínálhatod.
Vadas marhaszelet
Hozzávalók
- 60 dkg marhahús
- 4 szál sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál barnacukor
- 2 evőkanál mustár
- 3 szem borókabogyó
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Páchoz
- 1 db babérevél
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, ha szükséges, a hártyáját szedd le, majd szeleteld fel. Az olajat keverd össze borssal, felaprított babérlevéllel, fokhagymával, mustárral, öntsd hozzá a bort, és tedd bele a hússzeleteket. Letakarva pácold legalább egy éjszakán át.
Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg, és tedd hozzá a húst. Fedő alatt picit süsd meg, akkor jó, ha kérges a hússzelet mindkét oldala. Ízlés szerint sózd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd kezdd el párolni. Add hozzá a megtisztított, félbevágott sárgarépát, a babérlevet és a borókát. Főzd puhára körülbelül két óra alatt.
A húst vedd ki, csepegtesd le, távolítsd el a babérlevelet és a borókát, majd keverd hozzá a léhez a cukrot, és turmixold sima mártássá. Adj hozzá ízlés szerint mustárt, és keverd hozzá a tejfölt. Forrald össze, ha szükséges, tégy hozzá cukrot vagy más ízesítőt, és a hús mellé tálald.
A vadashoz jól illik a csehek nagy kedvence, a knédli is, amit bátran készíts el otthon is!
Még több recept