3 különleges pulykás recept az ünnepekre
A karácsonyi készülődés része az ünnepi menü összeállítása. Ízletes receptjeinkkel könnyedén elkápráztathatod az egész családot.
Gesztenyés bundában sült pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 2 tojás
- 15 dkg gesztenyemassza
- 3-4 evőkanál liszt
- só
- őrölt feketebors
- olaj
A pulykamellet vágd vékony szeletekre, klopfold ki, majd sózd be őket. A tojásokat verd habosra, keverd bele a villával szétnyomkodott gesztenyemasszát, sót, borsot, és annyi lisztet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapj. A pulykamell-szeleteket először a lisztbe, majd a tésztába mártsd, végül forró olajban süsd pirosra.
Fűszeres, sült pulykamell, gyümölccsel
Hozzávalók:
- 2 pulykamell
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 1 tojássárgája
- 10 dkg mandula
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 üveg őszibarackbefőtt
- őrölt szerecsendió-virág
- só
- őrölt fehérbors
Melegítsd meg a vaj felét, keverd habosra a reszelt sajttal, a fűszerekkel és a tojássárgájával. A besózott pulykamell-szeleteket kend meg a sajtos krémmel, csavard fel, és csomagold alufóliába. Előmelegített sütőben süsd 30 percig. Közben az őszibarackot 5 dkg vajon párold meg, add hozzá a meghámozott és felaprított mandulát, majd a borral lelocsolva, fedő alatt párold néhány percig. A megsült pulykatekercseket csomagold ki a fóliából, és tedd mellé a párolt, mandulás őszibarackot.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mézes-mustáros pulyka
Hozzávalók:
-
70 dkg pulykamell
-
4 dkg vaj
-
3 evőkanál mustár
-
2-2 evőkanál barnacukor, méz és frissen facsart narancslé
-
1 evőkanál száraz fehérbor
-
10 gerezd narancs
-
őrölt bors
-
só
A húst tedd tepsibe, kend meg puha vajjal, és forró sütőben süsd minden oldalát öt percig. A mustárt, a cukrot és a mézed egy tálban keverd össze, és ezzel alaposan kend be a húst. Még ötven percig folytasd a sütést, közben saját levével locsolgasd a pulykát. A narancsszeleteket a sütés vége előtt néhány perccel tedd a tepsibe. A sütőlevet szűrd le, add hozzá a narancslevet, a bort, a sót és borsot, melegítsd össze, majd passzírozd át a szószt. A pulykát vágd vékony szeletekre, rakd melléjük a narancsgerezdeket, végül öntsd melléjük a forró szószt.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka