Elronthatatlan töltöttkáposzta-recept
Ünnepi klasszikus
A gyerekkori rémálom, ami a felnőttkorba érve a legnagyobb kedvencek közé emelkedik.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött káposzta olyan, mint a foci, vagy bármi hasonlóan népszerű dolog: mindenki ért hozzá, legalább annyira, hogy megmondja, épp mi hiányzik belőle, vagy miből került bele túl sok.

Temérdek tejföllel a tetején, fehér kenyérrel és mellé egy finom pohár borral az igazi.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg darált sertéscomb
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 20 db káposztalevél
  • 15 dkg rizs
  • 15 dkg szalonnabőrke
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • 5 dkg szárított kapor
  • 3-4 babérlevél
  • 1 sertésláb
  • 1 sertésfül
  • 1 kisebb csülök
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A darált húson kívül az összes húst tedd egy lábasba - érdemes a kuktára bíznod a feladatot -, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, sózd meg, és főzd ezeket puhára. A rizst mosd át alaposan, majd keverd el a darált hússal, némi pirospaprikával, sóval és borssal. A káposztaleveleket is mosd át, majd a szélükre - vagy a közepükre, azt majd meglátod, hogy szimpatikusabb - halmozz a húsos keverékből, és tekerd fel, vagy készíts batyut, csak arra figyelj, hogy ne tudjon kifolyni főzés közben a töltelék. A savanyú káposztát is mosd át alaposan, majd vágd apróra, végy egy nagy lábast, amibe majd minden befér, és halmozd az aljára a káposztát, szórd rá a kaprot és némi sót.

Pakold rá a batyukat, majd önts rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje, de az sem baj, ha nem lepi el teljesen. Fedd le, forrald fel, majd kis lángon főzd az egészet puhára. Ha elkészült, vedd ki a batyukat, majd tedd őket félre. A húsok valószínűleg már megfőttek, csontozd ki és darabold fel őket, majd a főzőlevükkel öntsd fel a káposztát. A hagymát kockázd fel minél apróbb darabokra, majd készíts a lisztből, a zsírból és paprikából rántást, add hozzá a hagymát is, és rántsd be a káposztás-húsos levet. Forrald fel, dobáld bele a különböző méretűre vágott húsdarabokat, majd a tetejére halmozd rá a batyukat.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra

A hazai az igazi

Ha szereted a töltött káposztát, jó eséllyel a többi jellegzetes magyaros étellel is jó barátságot ápolsz.

Ezt is szeretjük