Elronthatatlan töltöttkáposzta-recept
A gyerekkori rémálom, ami a felnőttkorba érve a legnagyobb kedvencek közé emelkedik.
A töltött káposzta olyan, mint a foci, vagy bármi hasonlóan népszerű dolog: mindenki ért hozzá, legalább annyira, hogy megmondja, épp mi hiányzik belőle, vagy miből került bele túl sok.
Temérdek tejföllel a tetején, fehér kenyérrel és mellé egy finom pohár borral az igazi.
Töltött káposzta
Hozzávalók:
- 1,5 kg darált sertéscomb
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 20 db káposztalevél
- 15 dkg rizs
- 15 dkg szalonnabőrke
- 10 dkg zsír
- 8 dkg liszt
- 5 dkg pirospaprika
- 5 dkg szárított kapor
- 3-4 babérlevél
- 1 sertésláb
- 1 sertésfül
- 1 kisebb csülök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A darált húson kívül az összes húst tedd egy lábasba - érdemes a kuktára bíznod a feladatot -, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, sózd meg, és főzd ezeket puhára. A rizst mosd át alaposan, majd keverd el a darált hússal, némi pirospaprikával, sóval és borssal. A káposztaleveleket is mosd át, majd a szélükre - vagy a közepükre, azt majd meglátod, hogy szimpatikusabb - halmozz a húsos keverékből, és tekerd fel, vagy készíts batyut, csak arra figyelj, hogy ne tudjon kifolyni főzés közben a töltelék. A savanyú káposztát is mosd át alaposan, majd vágd apróra, végy egy nagy lábast, amibe majd minden befér, és halmozd az aljára a káposztát, szórd rá a kaprot és némi sót.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Pakold rá a batyukat, majd önts rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje, de az sem baj, ha nem lepi el teljesen. Fedd le, forrald fel, majd kis lángon főzd az egészet puhára. Ha elkészült, vedd ki a batyukat, majd tedd őket félre. A húsok valószínűleg már megfőttek, csontozd ki és darabold fel őket, majd a főzőlevükkel öntsd fel a káposztát. A hagymát kockázd fel minél apróbb darabokra, majd készíts a lisztből, a zsírból és paprikából rántást, add hozzá a hagymát is, és rántsd be a káposztás-húsos levet. Forrald fel, dobáld bele a különböző méretűre vágott húsdarabokat, majd a tetejére halmozd rá a batyukat.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra
A hazai az igazi
Ha szereted a töltött káposztát, jó eséllyel a többi jellegzetes magyaros étellel is jó barátságot ápolsz.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- bab
Fűszeres, magyaros babgulyás
- paprika
- hagyma
Omlós temesvári sertésborda
- krumpli
- kolbász