Az eredeti tzatziki receptje - Pont úgy készül, mint a görög tavernákban
Ha messze még a nyaralás, varázsolj görög hangulatot a konyhádba ínycsiklandó tzatzikivel.

tztatziki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg a tzatzikit mi leginkább húsok kísérőjeként esszük, addig a görögök pitával előételként fogyasztják. A lényeg azonban, hogy a joghurtos-fokhagymás uborkasalátával nem hibázhatsz.

Fontos, hogy jó minőségű natúr joghurtot és vékony, kevésbé magos uborkát használj a hűsítő, pikáns finomsághoz. Ha egy éjszakán keresztül áll, még ízletesebb lesz.

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 50 dkg natúr joghurt
  • 2 kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál menta
  • fél citrom
  • bors

Elkészítés: 15 perc, pihentetés: 3 óra

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pihentesd egy órán át.

Ezt követően csavard ki az uborkát, majd keverd össze a lecsepegtetett joghurttal, ízesítsd zúzott fokhagymával, kaporral, mentával, olívaolajjal, borssal, és facsard rá a fél citrom levét. Forgasd össze, és lefedve tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Ezt is szeretjük