Túróval töltött zsemle
Egyszerű, klasszikus édesség
A pofonegyszerű finomsággal mindenki találkozott már legalább a menzás évek alatt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél sokkal egyszerűbb édességet elképzelni is nehéz, egy nehéz nap után különösen jól tud esni ez a finomság.

A végtelenségig variálhatod ezt a desszertet, tulajdonképpen bármit adhatsz a töltelékhez, amit csak szeretsz, például aszalt gyümölcsökkel is isteni.

Túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 8 darab zsömle
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tej
  • 1 zacskó mazsola
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 csapott evőkanálnyi porcukor
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A zsömléket skalpold meg, vágj egy lyukat a tetejükön, és távolítsd el belsejüket. A kiszedett zsömlebélt tedd félre, az része lesz a tölteléknek. A többi hozzávalót - a porcukorból csak két kanálnyival! - a tej kivételével dolgozd össze, morzsold bele a zsömlék belsejét is. 

A tejhez keverj egy kanálnyi porcukrot, majd mártsd meg benne a zsömléket csak egy pillanatra, hogy ne ázzanak azért szét. Ha ezzel is megvagy, töltsd meg mindet a töltelékkel, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. 

Jól bevált kalácsreceptek

Ha már a klasszikus édességeknél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a finomabbnál finomabb kalácsok mellett.

Ezt is szeretjük