Túróval töltött zsemle
A pofonegyszerű finomsággal mindenki találkozott már legalább a menzás évek alatt.
Ennél sokkal egyszerűbb édességet elképzelni is nehéz, egy nehéz nap után különösen jól tud esni ez a finomság.
A végtelenségig variálhatod ezt a desszertet, tulajdonképpen bármit adhatsz a töltelékhez, amit csak szeretsz, például aszalt gyümölcsökkel is isteni.
Túróval töltött zsemle
Hozzávalók:
- 8 darab zsömle
- 50 dkg túró
- 5 dl tej
- 1 zacskó mazsola
- 1 kis pohár tejföl
- 3 csapott evőkanálnyi porcukor
- 1 fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A zsömléket skalpold meg, vágj egy lyukat a tetejükön, és távolítsd el belsejüket. A kiszedett zsömlebélt tedd félre, az része lesz a tölteléknek. A többi hozzávalót - a porcukorból csak két kanálnyival! - a tej kivételével dolgozd össze, morzsold bele a zsömlék belsejét is.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A tejhez keverj egy kanálnyi porcukrot, majd mártsd meg benne a zsömléket csak egy pillanatra, hogy ne ázzanak azért szét. Ha ezzel is megvagy, töltsd meg mindet a töltelékkel, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre.
Jól bevált kalácsreceptek
Ha már a klasszikus édességeknél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a finomabbnál finomabb kalácsok mellett.
OLVASD EL EZT IS!
- farsang
- kelt tészta
Omlós és finom fánk sütőben sütve
- vanília
- túró
Vaníliás krémtúró házi változatban
- tészta
- olívaolaj