Édes túrós csiga leveles tésztából: ha így készíted,még finomabb lesz a töltelék

Nagyon finom lesz a túrós leveles csiga tölteléke, ha aszalt gyümölcsökkel dobod fel.

Túrós leveles csiga
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bolti leveles tészta segítségével mennyei sütiket készíthetsz pillanatok alatt: jó példa erre ez a csodás, krémes túrós csiga. A túrós-gyümölcsös sütik mindenféle változatban nagyon finomak, ebbe a receptbe most aszalt sárgabarack kerül. Ha több időd van, akár a tésztát is elkészítheted házilag, mutatunk is hozzá egy szuper receptet.

Túrós leveles csiga

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát készítsd elő: ha fagyasztottat használsz, olvaszd fel és nyújtsd ki, a frisset tekerd le. A túrót villával törd át, majd add hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot és a kockákra vágott aszalt sárgabarackot. A tésztát kend meg olvasztott vajjal, oszd el rajta a tölteléket, és tekerd fel. Éles késsel vágd csigákra, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 15-18 perc alatt süsd a csigákat aranyszínűre.

Házias és szerethető recept a kakaóval töltött foszlós kalács: így készítsd el a legfinomabb kelt tésztát.

Kép: Natkinzu / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük