A legfinomabb túrós csörögefánk receptje: ebből bármennyit meg tudnánk enni
A különleges formájú csörögefánk túróval is készülhet, így a hamarosan kezdődő farsangi szezon kedvence lesz majd.

turos-csorogefank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A forgács- vagy csörögefánk egyáltalán nem bonyolult, hisz nem kell dagasztani és keleszteni, csak a hozzávalókat összedolgozni. A tésztája a szódabikarbónától fantasztikusan puha lesz. Lekvárral vagy gyümölcsöntettel tovább fokozhatod az élvezetet. Arra figyelj, hogy a liszt mennyisége változhat a túró nedvességtartalmától és a tojás méretétől függően.

Túrós csörögefánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 0.5 db citrom
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd össze. A lisztet szórd egy másik edénybe, keverd hozzá a sót, a kétféle cukrot, a puha vajat, a citrom reszelt héját, a szódabikarbónát, a tojásokat, majd dolgozd hozzá a túrót, és gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. 
 

Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsd két-három milliméter vastagságúra. Vágd fel rombusz alakúra derelyevágóval, majd a közepén ejts hosszában egy két-három centis vágást. Ezen húzd át a tészta felső sarkát. Így kapod meg a forgácsfánk különleges formáját. Rakd közepesen forró olajba, és süsd meg oldalanként körülbelül másfél-másfél perc alatt. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le, és vaníliás porcukorral megszórva kínáld. A fánkokat több részletben süsd ki.
A túrófánk is pofonegyszerű, gyorsan elkészül, és elronthatatlan.

Ezt is szeretjük