Villámgyors és ropogós tortillapizza – Bármelyik diétába beilleszthető

A tortillapizza tökéletes választás, ha már unod az állandó szendvicskészítést.

Villámgyors és ropogós tortillapizza
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A diéta egyik legnehezebb pontja a pizza elhagyása. Hiszen kit ne csábítana el a nyúlós sajt, a paradicsomszósz vagy a roppanós tészta? Ha neked is nehezedre esik nemet mondani rá, próbáld ki ezt a 10 perces pizzareceptet, aminek tortilla az alapja, és tökéletesen hozza a pizzázós életérzést.

Tortillapizza

Hozzávalók 1 darab pizzához

  • 1 db tortillalap (nagyobb típusú)
  • 0.6 dl paradicsomszósz
  • 4.5 dkg reszelt mozarella
  • bazsalikom (szárított vagy friss)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • opcionálisan egyéb feltét ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Serpenyőben magas hőfokon melegítsd fel az olajat, majd vedd vissza közepesre és töröld ki finoman papírtörlővel. Helyezd a tortillalapot a serpenyőbe, és egyenletesen kend szét rajta a paradicsomszószt, majd szórd rá a sajtot, egészen a széléig. Ezután finoman sózz, majd szórj rá bazsalikomot és egy leheletnyi olívaolajat. A pizzát ezután tedd a sütőbe, és addig pirítsd, amíg a sajt megolvad és barnulni kezd (körülbelül 2-4 perc). Frissen, ropogósan tálald.

Mennyei ételek sörrel: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet

A sör ma már egyre több ételnél válik elengedhetetlen hozzávalóvá. Hiszed, vagy sem, de a reggelitől a vacsorán át egészen a desszertszekcióig megannyi szuper étel nélkülözhetetlen eleme egy jó pohár sör.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük