Ropogós, római pizza tepsiben sütve: így készítve otthon is tökéletes lesz
A római pizza tepsiben sül, és úgy a legfinomabb, ha házi pizzaszószt kensz a tetejére.

- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »
- 3 extra nőies, letisztult darab, amit sokoldalúan variálhatsz a szezonban: a francia stílus kedvelői így viselik »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Ha jártál már Rómában, talán te is tapasztaltad, hogy az ottaniak egy kicsit mást értenek pizza alatt, mint amit megszoktunk. Magyarországon inkább a vékony tésztájú, kerek nápolyi pizza ismert, míg a római változat vastagabb, és tepsiben sül. Laktatóbb is, nagy eséllyel már egy-két szelet teljesen eltelít. Még finomabb, ha a paradicsomszószt is házilag állítod össze a tetejére.
Római tepsis pizza
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- tetszés szerinti feltét a tetejére
A házi pizzaszószhoz
- 25 dkg paradicsompüré
- 2 kávéskanál barna cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A langyos vízbe morzsold bele az élesztőt, add hozzá a cukrot, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, öntsd bele az élesztős vizet és az olajat, és kézzel vagy dagasztógép segítségével dolgozd alaposan össze. Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.
Amíg a tészta pihen, állítsd össze a házi pizzaszószt. Öntsd a paradicsompürét egy kis lábosba, add hozzá a cukrot, a sót, a bazsalikomot, az oregánót és a zúzott fokhagymát, és húsz perc alatt forrald össze.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és egyengesd el liszttel megszórt tepsiben. Told 230 fokra előmelegített sütőbe negyedórára. Vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét pizzaszósszal és tetszés szerinti feltétekkel: sonkával, kolbásszal, zöldségekkel, lila hagymával és sok-sok mozzarellával, majd told vissza a sütőbe további tíz percre, hogy tökéletes legyen.
Ha szívesen csempészel egy kis mediterrán nyarat a konyhádba, az olasz lepénykenyér, vagyis a focaccia is segíthet neked ebben.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept