A tortellini isteni levesbetét is lehet - Olaszos, paradicsomos változatot mutatunk
Próbáltad már? A tortellini nem csak főételként kitűnő, a zamatos paradicsomleves még laktatóbbá és jobbá válik tőle.

tortellinis-paradicsomleves
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a mediterrán ízvilágot, a paradicsomlevest is próbáld ki teljesen olaszosan! Friss zöldfűszerekkel, tortellinivel kiváló és laktató étel, ami után elég egy könnyű második. A bolti tészta tökéletes hozzá, de akár saját kezűleg is elkészítheted. Húsleves híján használj leveskockát! Ha több napra készíted a levest, főzd hozzá külön a betétet, és csak tálaláskor rakd a tányérba. 

Tortellinis, paradicsomos leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg paradicsomsűrítmény
  • 20 dkg tortellini
  • 3 bögre húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsd fel az olívaolajat egy lábosban, és rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és gyakran kevergetve süsd addig, amíg üvegessé válnak. Sózd, borsozd, szórd hozzá a lisztet, és kavard addig, amíg elkezd barnulni. Ez körülbelül egy perc.

Engedd fel a paradicsomszósszal és a húslevessel, majd dobd hozzá a bazsalikomot és az oregánót. Főzd 10 percig, amikor már sűrű, tedd hozzá a tortellinit. Ha a tészta puha, húzd le a tűzről, és rögtön tálalhatod is.   
A lasagne is lehet levesbetét.  Sűrű paradicsomlevessel elképesztően jó.

Ezt is szeretjük