Házi tortellini: egyszerűbben el tudod otthon készíteni, mint gondolnád
A házi tortellini időigényesebb, mint a bolti, de megéri hozzáfogni.

Házi tortellini: egyszerűbben el tudod otthon készíteni, mint gondolnád
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a tortellini-alapreceptet kedvedre variálhatod, megtöltheted sajttal, darálthúsos vagy spenótos keverékkel. A tetejére a paradicsomos és a tejszínes szósz is illik, no meg persze, egy jó adag sajt. A tésztával akkor bánsz igazán könnyen, ha szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozol.

Házi tortellini

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 0.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet tedd egy tálba, keverd hozzá a sót. Készíts a közepébe egy mélyedést, és üsd bele a tojásokat, öntsd hozzá a vizet. Az egészet jól gyúrd össze körülbelül öt-tíz perc alatt. Szükség esetén vízzel vagy liszttel javíthatsz az állagán. Amikor már sima, puha és rugalmas, csomagold fóliába, és pihentesd legalább 30 percig.

 

Ezt követően tedd a tésztát lisztezett felületre, nyújtsd ki két milliméter vastagságúra, és vágd körülbelül 2,5x2,5 centis négyzetekre. Töltsd meg, majd hajtsd mindegyik lapot háromszög alakúra. A széleket jól nyomkodd össze, a két végét csípd össze, és a csücskét hajlítsd le. Kis virág vagy gyűrű alakú tésztákat kell kapnod. Forralj egy nagy fazékban vizet, dobj hozzá sót, rakj hozzá kevés olajat. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és főzd meg kis lángon körülbelül 10-12 perc alatt. Szűrd le, majd tálald a kedvenc szószoddal.

Ezt is szeretjük