Illatos töltött kenyér - Ezt még a pékek is megirigyelnék
Ennél tökéletesebb reggeli nem is lehetne. A töltött kenyér csupa finomságot rejt.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ropogós kenyér között megbújó színpompás és gazdag töltelék egész napra lendületet ad. Pakolj bele te is mindent, amit kívánsz, és otthon megtalálsz. Kováts Lilla töltött kenyerétől sokáig nem korog majd a gyomrod.

Töltött kenyér

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 10 olajbogyó
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 3 főtt tojás
  • 2 evőkanál bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy keverőtálba a lisztet, majd dolgozd össze az élesztővel, a cukorral, a sóval és 3 deci langyos vízzel. Addig dagaszd, amíg a tészta el nem válik az edény falától, és szép fényes nem lesz. Szórd meg liszttel, majd letakarva egy órán át meleg helyen pihentesd. Ha jól megkelt, a tésztát még egyszer gyúrd át, és vékonyan belisztezett deszkán nyújtsd körülbelül 20x50 centis téglalappá.

Rakd rá a sonkaszeleteket és a megfőzött, felkarikázott tojásokat úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon 3-4 centis sávban. Szórd rá a sajtot, a csíkokra vágott paradicsomot, az olajbogyót, a durvára vágott bazsalikomot, és borsozd meg. A tészta széleit hajtsd rá a töltelékre, kend be olívaolajjal, és jól nyomkodd rá. Formázz belőle koszorút, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Keleszd 15 percig meleg helyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük