4 töltött hús 1500 forint alatt

Receptek hó végére

Ha a pénztárcád már nem dagad, akkor se mondj le a finom falatokról. Az alábbi fogásokra nem kell 1500 forintnál többet költened!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hó végén is lehet finomakat enni, ráadásul húst is. Az alábbi recepteket kihozhatod 1500 forintból négy személynek. Ha azonban több van a pénztárcádban, nyugodtan készítheted drágább húsból, vagy tehetsz bele több mindent.

A legtöbb fogáshoz finom a rizs, aminél nem nagyon létezik pénztárcakímélőbb köret.

Sajtos hús

Hozzávalók:

  • 8 szelet disznóhús
  • 15 dkg sajt
  • 1 pohár tejföl
  • bors
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika

A húsokat klopfold ki, majd enyhén sózd, borsozd meg. A sajt felét vágd kis hasábokra, és fektesd a hússzeletek közepére.

Tekerd fel a húsokat, majd fogpiszkálóval rögzítsd. Fektesd sorban egymás mellé őket egy kiolajozott tűzálló tálban. Kevés olajat spriccelj rá.

A tejfölt egy kis borssal, pirospaprikával és 1-2 gerezd áttört fokhagymával keverd ki, és kend a húsokra. Tedd sütőbe, és süsd 35-40 percig. A végén szórd meg egy kis sajttal, és olvaszd rá.

Gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykahús
  • 30 dkg natúr gesztenyemassza
  • 5 dkg mazsola
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • kevés tej

A pulykahúst filézd ki, ha szükséges, terítsd szét, és vágd téglalap alakúra. A gesztenyemasszát gyúrd össze a tejbe áztatott, majd darabora tépkedett zsemlével, a tojással és a mazsolával. Kend a kiterített, besózott húsra, és tekerd össze. Szorosan göngyöld össze a hússzeleteket, majd kend meg kevés olajjal. Tedd a csomagokat kiolajozott tepsibe, és süsd 40 percig.

Dióval töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 10 dkg margarin
  • 2 egynapos zsemle
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg dió
  • só, bors

Keverj össze 8 dkg margarint két tojássárgájával, majd az apró kockára vágott, tejbe áztatott zsemlével. A diót daráld le, majd keverd hozzá. Sózd, borsozd, és végül add hozzá a két tojásfehérjéből felvert habot. A csirkecombokat bőrtelenítsd, majd filézd ki - a csont mellett ejts bevágást, és fejtsd le a húst -, majd töltsd meg, tekerd fel, és egy hústűvel rögzítsd. Sózd meg, tedd tepsibe, olvasztott margarinnal öntsd le, és nem túl forró sütőben süsd meg.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Töltött darált hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
  • 2 szikkadt zsemle
  • kevés tej
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • bors

A zsemlét áztasd tejbe, majd nyomkodd ki. Pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát. Add hozzá az átnyomott fokhagymát és az oregánót, keverd össze, és hűtsd ki. A darált húst tedd egy tálba, add hozzá a kinyomkodott zsemlét, a hagymát és a tojásokat. Sózd, borsozd, és gyúrd sima masszává. A szalonnaszeleteket terítsd alufóliára, hogy fedjék egymást, majd erre tedd a húsos keveréket. Tekerd fel fóliástól, majd tedd tepsibe, és előmelegített sütőben süsd 30 percig. Ezután középen nyisd ketté a fóliát, és süsd további 30 percig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük