Fűszeres töltött csirkecomb
Már most hétvégén készítsd el
A töltött csirkecomb nem igényel különösebb erőfeszítést, hiszen a sütőre hárul a nagyobb munka.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél finomabb hétvégi ebéd nem is kell! A hagyományos töltelék helyett pakold meg a csirkecombokat fűszeres túróval. A vajtól pedig a hús bőre jó ropogós lesz. A töltött csirkecombok mellé szinte bármilyen köret illik. Kard Éva receptje hamar népszerű lesz.

Töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 20 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet vágd apróra, majd keverd össze a túróval. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá az egész tojásokat, és dolgozd alaposan össze. A csirkecombokat mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Ezután a húsos felüket sózd meg, ízlés szerint szórd meg majoránnával, kakukkfűvel és szerecsendióval.

Fordítsd át a combokat, az ujjaddal lazítsd fel a bőrüket, és rakd alá a túrós tölteléket. Hústűvel vagy fokpiszkálóval zárd le a nyílást, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. Végül puha vajjal kend meg a combok bőrös felét.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, öntsd bele a bort, majd tedd egymás mellé a combokat, a bőrös felükkel felfelé. Ezután fedd le alufóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten körülbelül egy óra alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra a combokat.

Ezt is szeretjük