Töltött, rántott csirkemell
Fantasztikus variációt mutatunk töltött, rántott csirkemellre. Ezt a receptet nem tudod elrontani.
Nálatok is a csirkemell vezeti a népszerűségi listát? Nem véletlen, hiszen jól variálható, a végeredmény pedig mindig finom. A töltött-rántott csirkemellben a tölteléket kedved és ízlésed szerint változtathatod. Kautz József a receptjéhez csípős ízt is ajánl.
Töltött, rántott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkemellfilé
- 4 szelet trappista sajt
- 15 dkg paprikás szalámi
- 2 paprika
- só
- étolaj
A panírozáshoz
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, töröld át, nyisd szét. Ízlés szerint sózd meg. A paprikát és a szalámit vágd karikákra. Mindegyik húsra rakj egy-egy szelet trappista sajtot, négy-öt karika paprikát és szalámit. A csirkemellet hajtsd össze, hústűvel vagy fogvájóval meg is tűzheted, hogy sütés közben ne essen szét.
Óvatosan panírozd be. Tehát először forgasd a lisztbe, utána a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd ki a húst körülbelül tíz perc alatt. Közben forgasd át, hogy mindenhol szép piros legyen. Ha kész, szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció