Töltött, rántott csirkemell

Ettől tényleg mindenki jóllakik

Fantasztikus variációt mutatunk töltött, rántott csirkemellre. Ezt a receptet nem tudod elrontani.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nálatok is a csirkemell vezeti a népszerűségi listát? Nem véletlen, hiszen jól variálható, a végeredmény pedig mindig finom. A töltött-rántott csirkemellben a tölteléket kedved és ízlésed szerint változtathatod. Kautz József a receptjéhez csípős ízt is ajánl.

Töltött, rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet trappista sajt
  • 15 dkg paprikás szalámi
  • 2 paprika
  • étolaj

A panírozáshoz

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, töröld át, nyisd szét. Ízlés szerint sózd meg. A paprikát és a szalámit vágd karikákra. Mindegyik húsra rakj egy-egy szelet trappista sajtot, négy-öt karika paprikát és szalámit. A csirkemellet hajtsd össze, hústűvel vagy fogvájóval meg is tűzheted, hogy sütés közben ne essen szét. 

Óvatosan panírozd be. Tehát először forgasd a lisztbe, utána a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd ki a húst körülbelül tíz perc alatt. Közben forgasd át, hogy mindenhol szép piros legyen. Ha kész, szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük