Töltött patisszon darált hússal és sok sajttal: könnyű, mégis laktató fogás
A szép, érett példányok kiválóan alkalmasak arra, hogy töltött patisszont készíts belőlük.
A töltött patisszon igazi nyári étel: könnyű, laktató, fűszeres. Választhatsz hozzá fehér vagy sárga zöldséget, attól függően, épp mit kapsz a zöldségesnél. A patisszont felhasználás előtt rövid ideig főzd elő ecetes vízben.
Töltött patisszon
Hozzávalók 3 személyre
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 teáskanál pirospaprika
- 1 patisszon
- 1 hagyma
- 1 teáskanál 10 százalékos ecet
- só
- bors
- olaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A patisszont mosd és hámozd meg. Vágd ki először a szárát, majd egy kis késsel vagy kanállal kapard ki a magházát. Egy fazékba önts annyi vizet, amennyi a patisszont ellepi, adj hozzá egy teáskanál sót és ugyanennyi ecetet, és öt perc alatt főzd elő a zöldséget. Ha kész, halászd ki, és tedd egy kiolajozott tepsibe. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát is, pirítsd egy percig, majd dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Amikor megsült, keverd hozzá a pirospaprikát is, forgasd össze, és húzd le a tűzről. A patisszon közepét töltsd meg a darált hússal, szórd meg reszelt sajttal, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Tejföllel tálald.
A patisszon másik hagyományos elkészítési módja a panírozás: ebben a formában is ízleni fog.
Rántott patisszon, a család nagy kedvence: nem lehet eleget csinálni belőle
Nem is értem, hogy ez a recept eddig hogy maradhatott ki, hisz a család nagy kedvence. A rántott patisszon az egész gyerekkoromat végigkísérte.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció