Töltött patisszon darált hússal és sok sajttal: könnyű, mégis laktató fogás

A szép, érett példányok kiválóan alkalmasak arra, hogy töltött patisszont készíts belőlük.

Töltött patisszon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött patisszon igazi nyári étel: könnyű, laktató, fűszeres. Választhatsz hozzá fehér vagy sárga zöldséget, attól függően, épp mit kapsz a zöldségesnél. A patisszont felhasználás előtt rövid ideig főzd elő ecetes vízben.

Töltött patisszon

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 teáskanál pirospaprika
  • 1 patisszon
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál 10 százalékos ecet
  • bors
  • olaj
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont mosd és hámozd meg. Vágd ki először a szárát, majd egy kis késsel vagy kanállal kapard ki a magházát. Egy fazékba önts annyi vizet, amennyi a patisszont ellepi, adj hozzá egy teáskanál sót és ugyanennyi ecetet, és öt perc alatt főzd elő a zöldséget. Ha kész, halászd ki, és tedd egy kiolajozott tepsibe. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát is, pirítsd egy percig, majd dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Amikor megsült, keverd hozzá a pirospaprikát is, forgasd össze, és húzd le a tűzről. A patisszon közepét töltsd meg a darált hússal, szórd meg reszelt sajttal, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Tejföllel tálald.

Rántott patisszon, a család nagy kedvence: nem lehet eleget csinálni belőle

Nem is értem, hogy ez a recept eddig hogy maradhatott ki, hisz a család nagy kedvence. A rántott patisszon az egész gyerekkoromat végigkísérte. 

Elolvasom
Ezt is szeretjük