Tökös-mákos rétes
A régi idők ízeit idézi a tökös-mákos rétes, mely nélkül nem múlhatott el egyetlen ünnepnap sem. Készítsd el te is!
Rétes
lapot készíteni nem könnyű mutatvány, de szerencsére neked sem kell mellőznöd a finom édességet, mert a tésztát már készen megvásárolhatod. Innentől kezdve pedig már azzal töltöd meg, amit csak szemed-szád megkíván.Ha valami különleges kombinációra vágysz, akkor próbáld ki a tökös-mákos verziót, ha azonban ez nem a te ízvilágod, akkor készítsd el a kevésbé szokatlan változatokat!
Tökös-mákos rétes
Hozzávalók:
- 25 dkg főzőtök
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál búzadara
- 1 csomag réteslap
- fél marék mazsola
- olaj
A
mákot a cukorral keverd össze. A tököt hámozd meg, vágd félbe, magozd ki, és végül reszeld le. Keverd a mákhoz, majd szórd bele a mazsolát is. A réteslapok tetejét kend meg olajjal, és fektesd őket egymásra. Szórd meg búzadarával vékonyan, hogy majd felszívja a sütőtök levét.Simítsd rá a tölteléket, és óvatosan tekerd fel. A végeit nyomkodd össze, hogy nehogy kifolyjon belőle a tökös töltelék. A tetejét kend meg szintén olajjal és tejföllel. Forró sütőbe told be a tepsit, és süsd készre a rétest 20 perc alatt.
Tökös rétes
Hozzávalók:
- 50 dkg sült tök
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg zabpehely
- 1,5 dl tej
- 1 csomag réteslap
- 1 tojás
- fél citrom leve és reszelt héja
- méz
A zabpelyhet öntsd egy tálba, és locsolj rá 1 dl tejet. Add hozzá a tojást, és hagyd negyed órát pihenni. A tököt törd össze egy villa segítségével, keverd össze a citromlével és ízlésed szerint mézzel is. Add hozzá a zabpelyhet és a citromhéjat.
A tésztalapokat vedd ketté, és fele-fele arányban simítsd rájuk a tölteléket. Tekerd fel a tésztát, hajtsd be a végeit, hogy ne folyjon ki a töltelék. A maradék tejjel kend meg a tetejüket, és előmelegített sütőben süsd pirosra.
Meggyes-mákos rétes
Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 25 dkg mák
- 4 evőkanálnyi összetört babapiskóta
- 4 evőkanál barna cukor
- 3 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag réteslap
- 1 citrom reszelt héja
- olaj
- fahéj
Egy konyharuhát nedvesíts be, majd óvatosan hajtogass ki rajta 2-3
réteslapot. Kend meg a legfelső tetejét pici olajjal, majd szórd meg cukorral, babpiskótával és ízlésed szerint fahéjjal. A tejet forrald fel, és keverd össze a mákkal, a lereszelt citromhéjjal és a barna cukorral. Kend a masszát a réteslapok közepére.A kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórd rá, és a maradék cukrot is. Óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele. Előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Almás-diós rétes
Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- 5 dkg dió
- 1 csomag réteslap
- 1 tojás
- fahéj
Az almát reszeld le, majd szórd meg ízlésed szerint fahéjjal, és hagyd állni. Alaposan nyomkodd ki, majd keverd össze a ledarált dióval és a cukorral. A kicsomagolt tésztát oszd két részre, és a félbevett tölteléket halmozd a közepükre.
Tekerd fel, a két végét hajtogasd be, és kend meg a felvert tojással. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- palacsinta
- túró
Rakott túrós palacsinta
- alma
- szőlő
Őszi piskótareceptek
- sütemény
- édességek