Tökös-mákos rétes
Plusz három csodás variáció
A régi idők ízeit idézi a tökös-mákos rétes, mely nélkül nem múlhatott el egyetlen ünnepnap sem. Készítsd el te is!

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

Transznemű modell a Chanel új szépségkampányának arca: Teddy Quinlivan tényleg elég szépen mutat a képeken »

Melyik anyajegyet szükséges eltávolítani? A mérete és a formája is árulkodik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rétes   lapot készíteni nem könnyű mutatvány, de szerencsére neked sem kell mellőznöd a finom édességet, mert a tésztát már készen megvásárolhatod. Innentől kezdve pedig már azzal töltöd meg, amit csak szemed-szád megkíván.

Ha valami különleges kombinációra vágysz, akkor próbáld ki a tökös-mákos verziót, ha azonban ez nem a te ízvilágod, akkor készítsd el a kevésbé szokatlan változatokat!

Tökös-mákos rétes

Hozzávalók:

  • 25 dkg főzőtök
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csomag réteslap
  • fél marék mazsola
  • olaj

A    mákot a cukorral keverd össze. A tököt hámozd meg, vágd félbe, magozd ki, és végül reszeld le. Keverd a mákhoz, majd szórd bele a mazsolát is. A réteslapok tetejét kend meg olajjal, és fektesd őket egymásra. Szórd meg búzadarával vékonyan, hogy majd felszívja a sütőtök levét.

Simítsd rá a tölteléket, és óvatosan tekerd fel. A végeit nyomkodd össze, hogy nehogy kifolyjon belőle a tökös töltelék. A tetejét kend meg szintén olajjal és tejföllel. Forró sütőbe told be a tepsit, és süsd készre a rétest 20 perc alatt.

Tökös rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sült tök
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg zabpehely
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag réteslap
  • 1 tojás
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • méz

A zabpelyhet öntsd egy tálba, és locsolj rá 1 dl tejet. Add hozzá a tojást, és hagyd negyed órát pihenni. A tököt törd össze egy villa segítségével, keverd össze a citromlével és ízlésed szerint mézzel is. Add hozzá a zabpelyhet és a citromhéjat.

A tésztalapokat vedd ketté, és fele-fele arányban simítsd rájuk a tölteléket. Tekerd fel a tésztát, hajtsd be a végeit, hogy ne folyjon ki a töltelék. A maradék tejjel kend meg a tetejüket, és előmelegített sütőben süsd pirosra.

Meggyes-mákos rétes

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 25 dkg mák
  • 4 evőkanálnyi összetört babapiskóta
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag réteslap
  • 1 citrom reszelt héja
  • olaj
  • fahéj

Egy konyharuhát nedvesíts be, majd óvatosan hajtogass ki rajta 2-3    réteslapot. Kend meg a legfelső tetejét pici olajjal, majd szórd meg cukorral, babpiskótával és ízlésed szerint fahéjjal. A tejet forrald fel, és keverd össze a mákkal, a lereszelt citromhéjjal és a barna cukorral. Kend a masszát a réteslapok közepére.

A kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórd rá, és a maradék cukrot is. Óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele. Előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt süsd meg.

Almás-diós rétes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • 1 csomag réteslap
  • 1 tojás
  • fahéj

Az almát reszeld le, majd szórd meg ízlésed szerint fahéjjal, és hagyd állni. Alaposan nyomkodd ki, majd keverd össze a ledarált dióval és a cukorral. A kicsomagolt tésztát oszd két részre, és a félbevett tölteléket halmozd a közepükre.

Tekerd fel, a két végét hajtogasd be, és kend meg a felvert tojással. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük