Puha tökmagos pogácsa
Kezdők is bátran kipróbálhatják
Ha így készíted a tökmagos pogácsát, napokig omlós marad. Ráadásul nagyon egyszerű recept.
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Ez pogácsagyűjteményed egyik kedvence lesz. Illik kiadós levesek, főzelékek mellé, tökéletes nasi baráti beszélgetésekhez, de kiváló bor- és sörkorcsolya is. Kosztelnik Lászlóné tökmagos pogácsáját le sem tudod majd tenni.

Tökmagos pogácsa
Hozzávalók 24 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 10 dkg tökmag
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 teáskanál cukor
- só
Elkészítés:
A tökmagot zsiradék nélkül pirítsd meg egy serpenyőben óvatosan, mert gyorsan odakap. A tésztához morzsold el a lisztet a vajjal, a zsírral, adj hozzá egy tojást, és öntsd hozzá a joghurtot. Langyos, cukros tejben keverd el az élesztőt, és várj öt-tíz percig, amíg felfut. Ha jócskán megnő a térfogata, add a tésztához, majd mehet hozzá a pirított tökmag kétharmad része is. Akkor jó, ha lágy és szép fényes. Takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
Ezt követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd másfél centi vastagra, és szaggatóval szúrd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A pogácsák tetejét kend meg egy felvert tojással, sózd meg, és szórd meg tökmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt süsd szép pirosra.
Még több recept