Puha tökmagos pogácsa
Kezdők is bátran kipróbálhatják
Ha így készíted a tökmagos pogácsát, napokig omlós marad. Ráadásul nagyon egyszerű recept.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez pogácsagyűjteményed egyik kedvence lesz. Illik kiadós levesek, főzelékek mellé, tökéletes nasi baráti beszélgetésekhez, de kiváló bor- és sörkorcsolya is. Kosztelnik Lászlóné tökmagos pogácsáját le sem tudod majd tenni. 

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg tökmag
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tökmagot zsiradék nélkül pirítsd meg egy serpenyőben óvatosan, mert gyorsan odakap. A tésztához morzsold el a lisztet a vajjal, a zsírral, adj hozzá egy tojást, és öntsd hozzá a joghurtot. Langyos, cukros tejben keverd el az élesztőt, és várj öt-tíz percig, amíg felfut. Ha jócskán megnő a térfogata, add a tésztához, majd mehet hozzá a pirított tökmag kétharmad része is. Akkor jó, ha lágy és szép fényes. Takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.

Ezt követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd másfél centi vastagra, és szaggatóval szúrd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A pogácsák tetejét kend meg egy felvert tojással, sózd meg, és szórd meg tökmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük