Ilyen finom vajat még nem ettünk: így készül a sós, tökmagolajos zöld vaj

Néhány kanál tökmagolaj, fokhagyma, egy kevés só, és kész is az ízes, pikáns zöld vaj.

Tökmagolajos zöld vaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökmagból vajat készíteni egy kis pirítás és aprítás segítségével is lehet, sőt készen is kapható, de natúr vajból és egy kevés tökmagolajból is készíthető hasonlóan ízes változat. A krémes és pikáns, tökmagolajos zöld vaj önmagában is tökéletes szendvicsfeltét.

Tökmagolajos zöld vaj

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 10 evőkanál tökmagolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • ízlés szerint
  • snidling ízlés szerint (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat tedd egy tálkába, és vágd nagyobb darabokra, hogy könnyebben összedolgozható legyen a hozzávalókkal. A fokhagymát aprítsd fel, csakúgy mint a snidlinget, ha azt is adsz hozzá. A vajhoz adagold hozzá a tökmagolajat, majd a fokhagymát, a sót és a borsot is. Keverd kissé össze kanállal, majd dolgozd egységesre botmixerrel. A snidlinget csak a legvégén add hozzá. A vaj minősége is meghatározza az ízt, ezért kóstold meg néha, kellően sós és ízes-e, és tetszőlegesen adj még hozzá sót vagy tökmagolajat, esetleg fokhagymát is, ha szükséges. 

Milyen géppel lehet házi magvajat készíteni? Sajnos nem mindegyik aprító alkalmas rá

A házi magvajak elképesztően finomak, táplálóak és sokkal olcsóbbak, mintha készen vennéd meg őket.

Elolvasom

StockFood/Brachat, Oliver.

Ezt is szeretjük