Házi, zöldfűszeres, fokhagymás vaj könnyedén, ízfokozók nélkül
A saját készítésű, zöldfűszeres-fokhagymás fűszervaj szendvicsre, halakhoz és húsokhoz is kiváló.

fokhagyms-zoldfuszeres-fuszervaj
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobd fel a sima vajat, és csodás szendvicset készíthetsz belőle! Bármilyen zöldfűszerrel ízesítheted, de a fokhagymát semmiképp ne hagyd ki belőle! Csak arra figyelj, hogy ne legyen túl intenzív a végeredmény! A főzés során pedig ne csak a kijevi csirkéhez használd, sültekhez, párolt zöldségekhez ugyanolyan jó, mint ropogós bagettre vagy pirítósra.  

Zöldfűszeres-fokhagymás vaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 2 csepp citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A siker kulcsa, hogy jó minőségű vajat használj. Vedd ki jó előre a hűtőből, fontos, hogy puha legyen. Keverd habosra gépi habverővel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a friss, apróra vágott zöldfűszereket. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, végül önts hozzá kevés citromlevet. Rakd zsírpapírba, és formázd tetszés szerint. Tedd a hűtőbe megdermedni. Érdemes felhasználás előtt legalább egy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

A szendvicskrémek rendkívül változatosak lehetnek, a tonhalas is nagyon egyszerű és ízletes! 

Ezt is szeretjük