Házi, zöldfűszeres, fokhagymás vaj könnyedén, ízfokozók nélkül

A saját készítésű, zöldfűszeres-fokhagymás fűszervaj szendvicsre, halakhoz és húsokhoz is kiváló.

fokhagyms-zoldfuszeres-fuszervaj
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobd fel a sima vajat, és csodás szendvicset készíthetsz belőle! Bármilyen zöldfűszerrel ízesítheted, de a fokhagymát semmiképp ne hagyd ki belőle! Csak arra figyelj, hogy ne legyen túl intenzív a végeredmény! A főzés során pedig ne csak a kijevi csirkéhez használd, sültekhez, párolt zöldségekhez ugyanolyan jó, mint ropogós bagettre vagy pirítósra.  

Zöldfűszeres-fokhagymás vaj

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 2 csepp citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A siker kulcsa, hogy jó minőségű vajat használj. Vedd ki jó előre a hűtőből, fontos, hogy puha legyen. Keverd habosra gépi habverővel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a friss, apróra vágott zöldfűszereket. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, végül önts hozzá kevés citromlevet. Rakd zsírpapírba, és formázd tetszés szerint. Tedd a hűtőbe megdermedni. Érdemes felhasználás előtt legalább egy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

A szendvicskrémek rendkívül változatosak lehetnek, a tonhalas is nagyon egyszerű és ízletes! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük