Házi, zöldfűszeres, fokhagymás vaj könnyedén, ízfokozók nélkül
A saját készítésű, zöldfűszeres-fokhagymás fűszervaj szendvicsre, halakhoz és húsokhoz is kiváló.

fokhagyms-zoldfuszeres-fuszervaj
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

Kerek, feszes popsi, narancsbőr nélkül: 30 napos zsírégető kihívás magyar fitneszedzővel »

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobd fel a sima vajat, és csodás szendvicset készíthetsz belőle! Bármilyen zöldfűszerrel ízesítheted, de a fokhagymát semmiképp ne hagyd ki belőle! Csak arra figyelj, hogy ne legyen túl intenzív a végeredmény! A főzés során pedig ne csak a kijevi csirkéhez használd, sültekhez, párolt zöldségekhez ugyanolyan jó, mint ropogós bagettre vagy pirítósra.  

Zöldfűszeres-fokhagymás vaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 2 csepp citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A siker kulcsa, hogy jó minőségű vajat használj. Vedd ki jó előre a hűtőből, fontos, hogy puha legyen. Keverd habosra gépi habverővel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a friss, apróra vágott zöldfűszereket. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, végül önts hozzá kevés citromlevet. Rakd zsírpapírba, és formázd tetszés szerint. Tedd a hűtőbe megdermedni. Érdemes felhasználás előtt legalább egy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

A szendvicskrémek rendkívül változatosak lehetnek, a tonhalas is nagyon egyszerű és ízletes! 

Ezt is szeretjük