Bográcsban főtt marhapörkölt

Igazi nyári fogás

A nyári események elmaradhatatlan étele, amihez mindenki ért, és mindenki máshogy csinálja.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A marhapörkölt alapreceptje nagyjából mindenhol ugyanabból a pár összetevőből áll, azonban az ahány ház, annyi szokás elve mentén mindenki egy kicsit másképp készíti, találd meg te is a saját módszeredet!

A legfontosabb tényező a hús, keress megbízható és jó hentest, akitől megfelelő minőségben tudod beszerezni.

Marhapörkölt

  • 1 kg marhalábszár
  • 15 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg pirospaprika
  • 2 paprika
  • 2 nagy fej paradicsom
  • só, bors
  • köménymag

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd kockákra, lehetőleg olyat válassz, ami kellően zsíros, hiszen azon pirul majd az étel. A hagymát szintén kockázd fel. Ha ezzel megvagy, és már a tűzön van a bogrács, tedd bele a szalonnát, amikor a zsírja már szépen kisült, add hozzá a hagymát, és kezdd el pirítani. Ha már szépen pirul a hagyma, add hozzá a fokhagymát és egy késhegynyi köménymagot.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezután kerülhet bele a kockára vágott hús, pirítsd meg egy picit, majd dobd mellé a nagyobb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, sót és borsot - lehetőleg frissen törd, úgy az igazi -, majd az egészet öntsd fel a borral, és hagyd együtt főni. Ha nagyon szükséges, egy kis vízzel felöntheted, sokat soha ne adj hozzá, hogy a lé mindig sűrű maradjon. Arra figyelj, hogy a tűz - ami inkább parázs legyen - végig nagyjából ugyanakkora maradjon.

Még több hazai fogás!

Ha a magyaros ízek megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

uborka lead
  • uborka
  • saláták, zöldséges ételek

Így készítsd el a kovászos uborkát

Ezt is szeretjük