Bográcsban főtt marhapörkölt
A nyári események elmaradhatatlan étele, amihez mindenki ért, és mindenki máshogy csinálja.
A marhapörkölt alapreceptje nagyjából mindenhol ugyanabból a pár összetevőből áll, azonban az ahány ház, annyi szokás elve mentén mindenki egy kicsit másképp készíti, találd meg te is a saját módszeredet!
A legfontosabb tényező a hús, keress megbízható és jó hentest, akitől megfelelő minőségben tudod beszerezni.
Marhapörkölt
- 1 kg marhalábszár
- 15 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 5 dkg pirospaprika
- 2 paprika
- 2 nagy fej paradicsom
- só, bors
- köménymag
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
A szalonnát vágd kockákra, lehetőleg olyat válassz, ami kellően zsíros, hiszen azon pirul majd az étel. A hagymát szintén kockázd fel. Ha ezzel megvagy, és már a tűzön van a bogrács, tedd bele a szalonnát, amikor a zsírja már szépen kisült, add hozzá a hagymát, és kezdd el pirítani. Ha már szépen pirul a hagyma, add hozzá a fokhagymát és egy késhegynyi köménymagot.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután kerülhet bele a kockára vágott hús, pirítsd meg egy picit, majd dobd mellé a nagyobb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, sót és borsot - lehetőleg frissen törd, úgy az igazi -, majd az egészet öntsd fel a borral, és hagyd együtt főni. Ha nagyon szükséges, egy kis vízzel felöntheted, sokat soha ne adj hozzá, hogy a lé mindig sűrű maradjon. Arra figyelj, hogy a tűz - ami inkább parázs legyen - végig nagyjából ugyanakkora maradjon.
Még több hazai fogás!
Ha a magyaros ízek megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
A tökéletes lecsó receptje
- uborka
- saláták, zöldséges ételek
Így készítsd el a kovászos uborkát
- pörkölt
- bogrács