Bográcsban főtt marhapörkölt

Igazi nyári fogás

A nyári események elmaradhatatlan étele, amihez mindenki ért, és mindenki máshogy csinálja.

A marhapörkölt alapreceptje nagyjából mindenhol ugyanabból a pár összetevőből áll, azonban az ahány ház, annyi szokás elve mentén mindenki egy kicsit másképp készíti, találd meg te is a saját módszeredet!

A legfontosabb tényező a hús, keress megbízható és jó hentest, akitől megfelelő minőségben tudod beszerezni.

Marhapörkölt

  • 1 kg marhalábszár
  • 15 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg pirospaprika
  • 2 paprika
  • 2 nagy fej paradicsom
  • só, bors
  • köménymag

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd kockákra, lehetőleg olyat válassz, ami kellően zsíros, hiszen azon pirul majd az étel. A hagymát szintén kockázd fel. Ha ezzel megvagy, és már a tűzön van a bogrács, tedd bele a szalonnát, amikor a zsírja már szépen kisült, add hozzá a hagymát, és kezdd el pirítani. Ha már szépen pirul a hagyma, add hozzá a fokhagymát és egy késhegynyi köménymagot.

Ezután kerülhet bele a kockára vágott hús, pirítsd meg egy picit, majd dobd mellé a nagyobb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, sót és borsot - lehetőleg frissen törd, úgy az igazi -, majd az egészet öntsd fel a borral, és hagyd együtt főni. Ha nagyon szükséges, egy kis vízzel felöntheted, sokat soha ne adj hozzá, hogy a lé mindig sűrű maradjon. Arra figyelj, hogy a tűz - ami inkább parázs legyen - végig nagyjából ugyanakkora maradjon.

Még több hazai fogás!

Ha a magyaros ízek megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük