A tökéletes grillezett steak titka: ennyire süsd át, hogy a legfinomabb legyen

Tökéletes steaket süthetsz grillrácson, csak a sütési időt találd el hozzá.

A tökéletes grillezett steak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb grillezett steakhez alig kell valami: csak jó minőségű hús, só, bors és olaj. Hogy mennyire legyen átsütve, arról megoszlanak a vélemények: van, akit taszít a véres hús, más szerint pedig szinte bűn a steaket teljesen átsütni. A  kettő között pedig több fokozat is létezik: az ízlésedre bízzuk, neked melyik elkészítési mód tetszik a legjobban.

Tökéletes grillezett steak

Hozzávalók 4 szelethez

  • 80 dkg marhahátszínsteak
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A steaket vágd négy darab, egyenként négycentis, vagyis kétujjnyi vastag szeletre. Elkészítés előtt tartsd szobahőmérsékleten legalább egy órát, hogy a hideg hús a forró rácsra kerülve ne ugorjon össze. 

 

A sütés előtt szórd meg a húsok mindkét oldalát sóval és borssal, és kend meg őket olajjal. Ezután helyezd a forró rácsra. Ha véresen szereted, egyik oldalát öt, másikat négy percig süsd. Minden egyes sütéssel töltött perccel egyre kevésbé lesz a hús nyers: ahhoz, hogy teljesen átsüljön, egyik oldalán kilenc, másikon nyolc perc sütésre lesz szükség. A húst folyamatosan, egy-két percenként forgasd, hogy ne száradjon ki. Amikor elkészült, emeld át egy rácsra, és pihentesd annyi ideig, ameddig sült, így nem fog az értékes szaftja a szeletelés során kifolyni.

A görög csirkenyárs, vagyis a szuvlaki is grillrácson sütve az igazi.

Fűszeres görög csirkenyárs, avagy szuvlaki: vajpuha és szaftos lesz a hús

A citrom és a zöldfűszerek íze dominál a pácban, ezektől lesz igazán finom a csirkemell, amely grillen sütve a legjobb.

Elolvasom

Kép: Ivan Kryvoshei / Getty Images

Ezt is szeretjük