A tökéletes grillezett steak titka: ennyire süsd át, hogy a legfinomabb legyen
Tökéletes steaket süthetsz grillrácson, csak a sütési időt találd el hozzá.

A legfinomabb grillezett steakhez alig kell valami: csak jó minőségű hús, só, bors és olaj. Hogy mennyire legyen átsütve, arról megoszlanak a vélemények: van, akit taszít a véres hús, más szerint pedig szinte bűn a steaket teljesen átsütni. A kettő között pedig több fokozat is létezik: az ízlésedre bízzuk, neked melyik elkészítési mód tetszik a legjobban.
Tökéletes grillezett steak
Hozzávalók 4 szelethez
- 80 dkg marhahátszínsteak
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A steaket vágd négy darab, egyenként négycentis, vagyis kétujjnyi vastag szeletre. Elkészítés előtt tartsd szobahőmérsékleten legalább egy órát, hogy a hideg hús a forró rácsra kerülve ne ugorjon össze.
A sütés előtt szórd meg a húsok mindkét oldalát sóval és borssal, és kend meg őket olajjal. Ezután helyezd a forró rácsra. Ha véresen szereted, egyik oldalát öt, másikat négy percig süsd. Minden egyes sütéssel töltött perccel egyre kevésbé lesz a hús nyers: ahhoz, hogy teljesen átsüljön, egyik oldalán kilenc, másikon nyolc perc sütésre lesz szükség. A húst folyamatosan, egy-két percenként forgasd, hogy ne száradjon ki. Amikor elkészült, emeld át egy rácsra, és pihentesd annyi ideig, ameddig sült, így nem fog az értékes szaftja a szeletelés során kifolyni.
A görög csirkenyárs, vagyis a szuvlaki is grillrácson sütve az igazi.
Fűszeres görög csirkenyárs, avagy szuvlaki: vajpuha és szaftos lesz a hús
A citrom és a zöldfűszerek íze dominál a pácban, ezektől lesz igazán finom a csirkemell, amely grillen sütve a legjobb.
ElolvasomKép: Ivan Kryvoshei / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- tortilla
- csirkemell
Zöldségekkel és csirkemellel készített mexikói fajita: öröm belőle minden falat

- csirkecomb
- húsételek