Omlós, szaftos sertés-steak, ami a páctól lesz igazán zamatos
Grillen és serpenyőben is megsütheted a fűszeres sertés-steaket.

sertessteak-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár steaket elsősorban marhahúsból készítenek, sertésből is fenséges lesz. A hosszabb pácolási idő hozzásegít, hogy a hús igazán omlós és ízletes legyen. Így akár egy-két nappal korábban is beleteheted a sertésszeleteket a fűszeres keverékbe. Karajt, szűzpecsenyét és tarját is választhatsz, mindegyikből isteni lesz a végeredmény. A legtöbben arra esküsznek, hogy a húst serpenyőben kérgesre sütik, majd betolják a sütőbe is. 

Sertéssteak recept

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 ág rozmaring
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili- elhagyható
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd fel ujjnyi vastag szeletekre, öblítsd le, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kicsit klopfold ki. Keverd össze az olajat a paprikával, a borssal és a zúzott fokhagymával. A szeletek mindkét oldalát dörzsöld be a páccal. Pihentesd a hűtőben, majd sütés előtt legalább fél-egy órával vedd ki a hidegről. 

Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, és süsd a hús mindkét oldalát két-két percig. Amikor kérges lesz, tedd át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, rakd rá a rozmaringot, a chilit, és sózd meg. Süsd 160 fokon még 10-15 percig. Légy résen, ne süsd túl! Ne tálald rögtön, pihentesd még néhány percig. Grillen is megsütheted a steaket. 
A sertésszeleteket feldobhatod ízletes, krémes borsmártással. Lágy is, pikáns is. 

Ezt is szeretjük