Ropogós tőkehalfilé sörtésztában: ez a tökéletes bunda titka
Sörtésztában kisütve ropogós és ellenállhatatlan lesz a tőkehalfilé.
Orly módra készült halnak is nevezik a sörtésztában kisütött szeleteket. A bunda a sörben található szénsavnak köszönhetően lesz annyira ropogós. Fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen, így nem fogja magát sütés közben teleszívni olajjal, és nem lesz tocsogós.
Tőkehalfilé sörtésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 18 dkg liszt + egy evőkanál a forgatáshoz
- 4 nagy szelet tőkehalfilé
- 2 dl sör
- 1 púpozott evőkanál kukoricaliszt
- 0.5 kávéskanál sütőpor
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tőkehalfilét hűtőben vagy mikróban olvaszd ki. A nedvességet itasd le róla.
A tészta hozzávalóit keverd össze. A lisztet keverd el a kukoricaliszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal, majd fokozatosan önts hozzá annyi sört, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapj. Pihentesd fél órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a halakat. Forgasd meg őket kevés lisztben, hogy a tészta jól rájuk tapadjon, majd a sörös masszában. Az olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.
Ha szereted a gyorsan elkészülő, halas fogásokat, a tonhalas-citromos spagettit neked találták ki.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept