Ropogós tőkehalfilé sörtésztában: ez a tökéletes bunda titka

Sörtésztában kisütve ropogós és ellenállhatatlan lesz a tőkehalfilé.

tokehal sortesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orly módra készült halnak is nevezik a sörtésztában kisütött szeleteket. A bunda a sörben található szénsavnak köszönhetően lesz annyira ropogós. Fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen, így nem fogja magát sütés közben teleszívni olajjal, és nem lesz tocsogós.

Tőkehalfilé sörtésztában

Hozzávalók 4 személyre

  • 18 dkg liszt + egy evőkanál a forgatáshoz
  • 4 nagy szelet tőkehalfilé
  • 2 dl sör
  • 1 púpozott evőkanál kukoricaliszt
  • 0.5 kávéskanál sütőpor
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tőkehalfilét hűtőben vagy mikróban olvaszd ki. A nedvességet itasd le róla.

A tészta hozzávalóit keverd össze. A lisztet keverd el a kukoricaliszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal, majd fokozatosan önts hozzá annyi sört, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapj. Pihentesd fél órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a halakat. Forgasd meg őket kevés lisztben, hogy a tészta jól rájuk tapadjon, majd a sörös masszában. Az olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.

Ha szereted a gyorsan elkészülő, halas fogásokat, a tonhalas-citromos spagettit neked találták ki.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük