Ropogós, bundában sült, mozzarellás padlizsán: sörös tésztában még finomabb

A sörtészta és a mozzarella kiváló a padlizsánra. A sütőpornak köszönhetően még ropogósabb lesz.

sajttal-toltott-padlizsan
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú padlizsán különleges lesz, ha panír helyett sörtésztában sütöd meg, és két szelet közé mozzarellát is rejtesz. A héja antioxidánsokkal van tele, így ha teheted, ne hámozd meg, viszont érdemes besózni, hogy biztosan ne legyen keserű. Kínálj hozzá valamilyen szószt, hogy még izgalmasabb legyen. 

Mozzarellás padlizsán sörtésztában sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db padlizsán
  • 20 dkg mozzarella
  • 15 dkg liszt
  • 1 doboz sör
  • 3 evőkanál liszt a forgatáshoz
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vágd fel egyforma nagyságú karikákra, de ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok. Sózd be, majd kicsit hagyd állni őket. Közben készítsd el a bundát. A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgákat keverd össze a sörrel, a sóval, a borssal, majd fokozatosan forgasd hozzá a sütőport és a lisztet is. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és dolgozd a masszához. Palacsintasűrűségű tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, szórj még hozzá lisztet. 

 

Egy serpenyőben hevíts olajat. A padlizsánt törölgesd át papírtörlővel, vagy csepegtesd le, és két szelet közé tegyél egy szelet mozzarellát. Forgasd először lisztbe, majd a sörös masszába, és tedd a forró olajba. Süsd mindkét oldalát szép pirosra, és csepegtesd le.

A padlizsánt darált hússal is megtöltheted: paradicsomos szósszal megbolondítva fenséges fogást kapsz. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük