Így lesz tökéletes a tojásos nokedli
Az egyik legegyszerűbb ételünk, és valószínűleg keresve sem találnál olyat, aki ne szeretné. Friss salátával az igazi.

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy nagy hátránya van a tojásos nokedlinek, mégpedig az, hogy nem érdemes másnapra is készíteni, mert tényleg csak és kizárólag frissen finom, melegítve már nem az igazi.

Ne ijedj meg, ha elsőre nem sikerül tökéletesre szaggatni, mire a végére érsz, biztosan belejössz majd.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, egy másik tálban két tojást verj fel fél deci hideg vízzel, majd keverd simára a lisztes keverékkel.

Ha ez megvan, jöhet a legnehezebb rész: lobogó vízbe szaggasd bele a tésztát. Ha feljön a víz tetejére, elkészült. Szűrd le, majd tedd félre. Egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd bele a galuskákat, majd verd fel a többi tojást, és keverd hozzá.

Ha kevésnek gondolod a tojás ízét, érdemes egy kis szalonnát pirítani a vajon, mielőtt hozzáadod a nokedlit, vagy ha kész, a tetejét megszórhatod pirított hagymával, azzal is nagyon finom. Friss, kicsit ecetes fejes salátával a legjobb.

Finomságok lisztből és tojásból

Ebből a két összetevőből készül a világ egyik legjobb találmánya, a tészta, hogy mivel variáld, tudd meg képgalériánkból!

Ezt is szeretjük