Így lesz tökéletes a tojásos nokedli
Az egyik legegyszerűbb ételünk, és valószínűleg keresve sem találnál olyat, aki ne szeretné. Friss salátával az igazi.

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Egy nagy hátránya van a tojásos nokedlinek, mégpedig az, hogy nem érdemes másnapra is készíteni, mert tényleg csak és kizárólag frissen finom, melegítve már nem az igazi.


Ne ijedj meg, ha elsőre nem sikerül tökéletesre szaggatni, mire a végére érsz, biztosan belejössz majd.
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 8 tojás
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, egy másik tálban két tojást verj fel fél deci hideg vízzel, majd keverd simára a lisztes keverékkel.
Ha ez megvan, jöhet a legnehezebb rész: lobogó vízbe szaggasd bele a tésztát. Ha feljön a víz tetejére, elkészült. Szűrd le, majd tedd félre. Egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd bele a galuskákat, majd verd fel a többi tojást, és keverd hozzá.
Ha kevésnek gondolod a tojás ízét, érdemes egy kis szalonnát pirítani a vajon, mielőtt hozzáadod a nokedlit, vagy ha kész, a tetejét megszórhatod pirított hagymával, azzal is nagyon finom. Friss, kicsit ecetes fejes salátával a legjobb.
Finomságok lisztből és tojásból
Ebből a két összetevőből készül a világ egyik legjobb találmánya, a tészta, hogy mivel variáld, tudd meg képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- káposzta
- saláták, zöldséges ételek
Vörösboros párolt káposzta

- gomba
- tészta
Klasszikus olasz tésztarecept

- fokhagyma
- tészta