Padlizsános lecsó

20 perc alatt kész

Gyorsan elkészíthető, igazi nyári fogás a lecsó, amit feldobhatsz egy kis padlizsánnal is, ha nem ragaszkodsz a hagyományos ízekhez.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsót nemcsak befőttesüvegből, a kamrából nyerheted, hanem frissen is elkészítheted. Nem kell ragaszkodnod a hagyományokhoz, a paradicsom és a paprika mellé csempéssz bele egy kevés padlizsánt is.

A francia lecsó, a ratatouille is nagyon hasonló, igaz, azt sütőben sütik, és kevésbé leveses a magyar változatnál.

Padlizsános lecsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 4 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • olívaolaj

A padlizsánt vágd félbe, majd karikázd fel. A paradicsomot és a paprikát vágd azonos nagyságúra. Mivel mindhárom zöldség körülbelül azonos víztartalommal bír, egyszerre főnek meg. A hagymát is aprítsd fel, de nem szükséges nagyon kicsire vágnod.

Olívaolajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Kicsit pirítsd meg őket, adj hozzá borsot és sót, majd fedő alatt párold. Elég nekik 15 perc. Ha készen van, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

lecso lead
  • paprika
  • paradicsom

Így tedd el a lecsót

toltott paradicsom lead jo
  • paradicsom
  • egytálétel

Magyaros töltött paradicsom

Ezt is szeretjük