Padlizsános lecsó
Gyorsan elkészíthető, igazi nyári fogás a lecsó, amit feldobhatsz egy kis padlizsánnal is, ha nem ragaszkodsz a hagyományos ízekhez.
A lecsót nemcsak befőttesüvegből, a kamrából nyerheted, hanem frissen is elkészítheted. Nem kell ragaszkodnod a hagyományokhoz, a paradicsom és a paprika mellé csempéssz bele egy kevés padlizsánt is.
A francia lecsó, a ratatouille is nagyon hasonló, igaz, azt sütőben sütik, és kevésbé leveses a magyar változatnál.
Padlizsános lecsó
Hozzávalók:
- 1 közepes padlizsán
- 4 paprika
- 3 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olívaolaj
A padlizsánt vágd félbe, majd karikázd fel. A paradicsomot és a paprikát vágd azonos nagyságúra. Mivel mindhárom zöldség körülbelül azonos víztartalommal bír, egyszerre főnek meg. A hagymát is aprítsd fel, de nem szükséges nagyon kicsire vágnod.
Olívaolajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Kicsit pirítsd meg őket, adj hozzá borsot és sót, majd fedő alatt párold. Elég nekik 15 perc. Ha készen van, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
Így tedd el a lecsót
- krumpli
- egytálétel
Nyári rakott krumpli sajttal és fűszerekkel
- paradicsom
- egytálétel