Tiroli gombóc
Köret szaftos húsokhoz
A tiroli gombóc a szalvétagombóc közeli rokona, ami nemcsak jól mutat a szaftos húsok mellett, de az íze is zseniális.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem a legelterjedtebb köret, pedig nem sokkal bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományos krumplis, rizses változatokat, és sokkal finomabb is.

A pihentetésre érdemes minél több időt szentelned, úgy lesz igazán finom, és az állaga is akkor lesz tökéletes, ha pár óráig békén hagyod.

Tiroli gombóc

Hozzávalók:

  • 5 zsömle
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • néhány szál friss petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanálnyi liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A zsömléket vágd apró kockákra - a legjobb, ha egy kissé szikkadt darabokat választasz -, és szórd őket egy szimpatikus, mélyebb edénybe. Verd fel a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, majd ezt öntsd a zsömlekockákhoz. A szalonnát kockázd fel, ahogy a hagymát is, majd forrósítsd fel a vajat, és pirítsd meg rajta mindkettőt. Ha szépen megpirultak, akkor add ezt a keveréket is a zsömlekockákhoz, majd vágd bele a petrezselymet, fűszerezd hangulatodnak megfelelően, és keverd az egészet simára a liszttel.

Ha szépen összeállt, akkor tedd félre, amíg nem kell megfőznöd - a legjobb, ha tud pihenni pár órát, de akár 20 perc is elég. Egy nagyobb lábasban forralj vizet, sózd meg kissé, a masszából görgess kis gombócokat, és főzd őket készre a vízben.

Különleges köretek

Ünnepi alkalmakkor szeretünk valami különlegeset készíteni a megszokott ízek helyett, így van ez a köretekkel is, próbálj ki minél több változatot!

Ezt is szeretjük