Ragacsos teriyaki csirke: egzotikus finomság gyorsan és egyszerűen
A teriyaki csirke elkészítésének lényege, hogy a húsdarabokat cukros, szójaszószos pácba forgatjuk, és utána sütjük meg.

teriyaki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A teriyaki csirke alapja a szójaszósz és a cukor, ha ez a két hozzávaló van otthon, már nem igazán lőhetsz mellé. Mégis érdemes kicsit felturbózni a pácot, és reszelni bele fokhagymát, gyömbért, továbbá gazdagíthatod narancslével és szezámmaggal, így igazán ellenállhatatlan, grillezéshez is kitűnő húst kapsz.

Teriyaki csirke receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 7.5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál narancs leve
  • 1 késhegynyi szárított chili
  • 0.5 dl fehérbor
  • 0.5 dl rizsecet
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd, és tedd félre. 
A vaj kivételével az összes hozzávalót keverd össze egy kisebb tálban, és ebbe forgasd a csirkedarabokat. Tedd a hűtőbe minimum fél órára, de még jobb, ha egy éjszakát ott pihennek, így a pác ízei kellően átjárják a húst.
 

Pihentetés után egy serpenyőben hevíts kevés olajat, vedd ki a csirkét a szószból, és süsd meg szép pirosra. A kész csirkéket szűrőlapáttal vedd ki a serpenyőből, majd dobd bele a vajat, olvaszd fel, és keverd össze a visszamaradt páccal. A csirkéket forgasd meg ebben a vajas szaftban, és tálalhatod is az édes, ragacsos ebédet. Ha elővetted már a grillsütőt, a húst azon is megsütheted.
A halakhoz is tökéletesen illik a teriyaki szósz. Próbáld ki lazaccal is!

Ezt is szeretjük