Zöldséges egytálétel vele sült húsgombóccal: cukkini és paradicsom kerül a tepsibe

A zöldséges húsgombócok titka a sűrű szósz, amely összefogja ezt a fejedelmi egytálételt.

Zöldséges, tepsis húsgombóc
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az együtt sült húsokból és zöldségekből általában valami fejedelmi fogás szokott kikerekedni. Ebben az egytálételben most a húsgombócok mellé koktélparadicsom és cukkini került a tálba, és az egészet intenzív ízű mártás fogja össze. A szószba marhahúsalaplé kerül, amelyekből mindig érdemes néhány adagot tartani a fagyasztóban.

Tepsis zöldségek húsgombóccal

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 nagy cukkini

A húsgombócokhoz:

  • 45 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál friss petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 hagyma
  • 0.5 kávéskanál bors
  • olívaolaj a sütéshez

A mártáshoz:

  • 4.5 dl marhahúsleves
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1.5 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vöröshagymapor
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

A húsgombócokhoz a darált húst keverd el az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a többi hozzávalóval. Formázz belőle gombócokat, és pihentesd a hűtőben negyedórát.

Közben a cukkinit és a paradicsomot szeleteld fel, és egyengesd el egy tepsiben. A szószhoz való hagymát vágd egy centi vastag cikkekre.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd rajta körbe a húsgombócokat. Több adagban süsd őket, egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben. Nem kell őket teljesen átsütni. A megpirított gombócokat pakold a tepsibe a zöldségek mellé.

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg rajta a hagymát. Öntsd fel a húslevessel, és keverd bele a vöröshagymaport, a fokhagymaport és a Worcestershire-szószt. A keményítőt keverd el fél deci vízzel, és öntsd a forrásban lévő szószhoz. Keverd csomómentesre, majd az egészet öntsd rá a tepsiben lévő zöldségekre és húsgombócokra. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 20 percre.

Darált húsos raguval töltött sütőtök: laktató és nagyon finom

Az ősz kedvence, a sütőtök töltve is finom. Próbáld ki te is ezt a mutatós és ízletes fogást, mely a család minden tagjának ízleni fog.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Image Professionals Gmbh / Getty Images

Ezt is szeretjük