A klasszikus paradicsomos húsgombóc receptje: így lesz tökéletes

Szeretted a menzán a paradicsomos húsgombócot? Ez annál sokkal finomabb! Attól sem kell tartanod, hogy a gombóc szétesik vagy kemény marad.

A klasszikus paradicsomos húsgombóc receptje: így lesz tökéletes
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyermekkorodban imádtad, nosztalgiából készítsd el ismét a paradicsomos húsgombócot. Akkor nem voltál nagy rajongója? Felejtsd el a régi emlékeket, és adj neki még egy esélyt. Ha így főzöd, nem fogsz csalódni. 

A gombóc állaga tökéletes, a paradicsomszósz sűrű, selymes. Feldobhatod még bazsalikommal, rozmaringgal vagy petrezselyemmel. Ha szeretnéd a hagyományos módon elkészíteni, főtt krumplival tálald. Amennyiben újítanál, a spagetti is remek választás hozzá. Érdemes gyorsrizst használni a gombóchoz, azt nem kell előre megfőzni.

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók a gombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

Hozzávalók a paradicsomos szószhoz:

  • 6 dl paradicsomlé
  • 5 dkg liszt
  • cukor

Elkészítési ideje:  50 perc.

A húst rakd egy tálba, keverd össze a rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a tojással, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Formázz a masszából közepes nagyságú gombócokat.

A mártáshoz a sűrített paradicsomot forrald fel, hígítsd kevés vízzel. Tedd bele a gombócokat, és főzd meg őket körülbelül 30 perc alatt. Ekkor szedj ki egyet, és vágd ketté. Ha a gombóc közepe homogén, végy ki két-három evőkanál paradicsomlevet, és keverd össze a liszttel, majd sűrítsd be vele a szószt. Forrald fel ismét, és szórj bele cukrot ízlés szerint. Ha esetleg nem elég sűrű, adj még hozzá lisztet.

Ezt is szeretjük