Tejfölös csirkemell egyenesen a sütőből: köret sem kell mellé

Csirkemellkockák tepsiben sütve, sűrű, tejfölös szószban: ilyen a tökéletes ebéd.

Tepsis, tejfölös csirkemell

A sűrű, tejfölös szószban sült csirkemell olyan szépen összeáll a tepsiben, hogy külön köret nem is szükséges már mellé, legfeljebb valamilyen savanyúság vagy könnyű saláta. A szószba mozzarella is olvad, amelyből keményebb, reszelhető változatot válassz. 

 

Tepsis tejfölös csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 65 dkg csirkemell
  • 30 dkg mozzarella
  • 25 dkg tejföl
  • 4 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és hagyd pihenni, amíg elkészíted a tejfölös szószt.

Ehhez a tojásokat üsd egy tálba. Kanalazd hozzá a tejfölt, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és kézi habverővel keverd egyneműre. Reszeld bele a mozzarella felét is, ezzel is keverd el, majd forgasd bele a felkockázott csirkemellet. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, és egyengesd el benne a tejfölös-csirkés keveréket. Egy hagymát és egy paradicsomot vágj karikákra, és rakd ki velük a tejfölös hús tetejét. Szórd meg a reszelt sajt másik felével, majd alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 45 percre.

Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve

A tejszínes, gombás csirkemell egy igazi klasszikus fogás, amit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul látványos és nagyon finom.

Elolvasom

Kép: Tetiana_Chudovska / Getty Images

Ezt is szeretjük