Mennyei hagymás tócsni tepsiben sütve: így nem szívja tele magát olajjal

A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát.

Tepsiben sült tócsni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tepsiben sütve is nagyon finom és ropogós lesz a tócsni, főleg ha hagymát és sok-sok reszelt sajtot is teszel bele. A tócsni manapság is óriási népszerűségnek örvend, és nem véletlenül: elkészítheted zalai módra, kefirrel a tésztájában, vagy úgy is, hogy a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.

Tepsiben sült tócsni

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és a reszelő nagy lyukú felén reszeld le. Add hozzá a felaprított hagymát, a reszelt sajtot, a tejjel elkevert tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sózd és borsozd meg. Liszt nem kell hozzá, mivel a sütőben anélkül is megköt.

 

Egy tepsit kenj ki vajjal, majd egyengesd el benne a krumplis masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára. Ha a teteje megpirult, akkor el is készült. Tálald tejföllel.

Nem kell kukoricaszezon ahhoz, hogy élvezhesd ezt a puha tócsnit, amelyből még a hús sem fog hiányozni.

Kukoricás tócsni rengeteg sajttal sütve: friss zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem kell kukoricaszezon ahhoz, hogy élvezhesd ezt a puha tócsnit, amelyből még a hús sem fog hiányozni.

Elolvasom

Olvastad már?

Ezt is szeretjük