Pikáns, tepsiben sült csirkeszárnyak - Hozz ki minden eddiginél többet a csirkeszárnyból

Pikáns, tepsiben sült csirkeszárnyak - Hozz ki minden eddiginél többet a csirkeszárnyból
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkeszárny az egyik legolcsóbb húsok egyike, ám ettől még elképesztően finom fogást készíthetsz belőle. A végeredmény nagyon hasonlít majd az amerikai éttermek egyik kedvencére. A húst grillen is megsütheted. Pikk-pakk összedobod, de hagyd legalább egy éjszakán át a pácban.

Tepsiben sült csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál paradicsomlé
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chilipor
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze a zúzott fokhagymát az olajjal és a chilivel. Öntsd hozzá a balzsamecetet, a mézet és a paradicsomlevet. A húst mosd meg, távolítsd el a szárnyvégeket, ha szeretnéd, vágd ketté. Papírtörlővel töröld szárazra, és enyhén sózd meg. Rakd egy tálba a húst, öntsd rá a pácot, és masszírozd egy kicsit a szárnyakba. A tálat fedd le, majd tedd a hűtőbe lehetőleg egy egész éjszakára.

Sütés előtt közvetlenül rendezd a csirkeszárnyakat egy tepsibe, öntsd le a maradék páclével. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd rozsdabarnára körülbelül 25 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a húst.

Ezt is szeretjük