Szuperkönnyű sajtos csirkefasírt: kevés olajjal, tepsiben sül

A sajtos csirkefasírt tepsiben sül, és illatos, citromos fűszervajjal van leöntve.

Tepsiben sült csirkefasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezeknek a mennyei, tepsiben sült csirkefasírtoknak nincs párjuk. Nem szívják magukat tele olajjal, mégsem lesznek szárazak, ugyanis miután elkészültek, citromos, fűszeres olvasztott vajjal kell őket lelocsolni. Önmagukban is nagyon finomak, egy nagy tál salátával pedig teljes értékű ebéd válhat belőlük.

Tepsiben sült csirkefasírt

Hozzávalók 35 darabhoz

A húsgombócokhoz.

  • 90 dkg darált csirkecomb
  • 8.5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál vöröshagymapor
  • 1 kávéskanál bors

A vajas szószhoz:

  • 5.5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 1 csipet
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A húsgombócokhoz a darált húst keverd el a többi hozzávalóval. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából formázz egyenként két evőkanálnyi gombócokat, sorakoztasd fel őket a tepsiben, és told 205 fokos sütőbe 20 percre.

 

Amíg a húsgombócok sülnek, készítsd el a szószt. A vajat és a citromlevet egy kis lábosban olvaszd össze. Add hozzá a zúzott fokhagymát, kevergesd folyamatosan egy percig, amíg felszáll az illata, de ne barnuljon meg. Húzd le a tűzről, sózd meg, és keverd el a friss, aprított fűszerekkel. Ízlés szerint kis chilit is szórhatsz hozzá. Locsold a szószt a frissen kisült húsgombócok tetejére. Ha nem eszitek meg az összeset, a maradék húsgombócok néhány napig elállnak a hűtőben, de a fagyasztást is jól bírják.

Friss citrom kerül ebbe a villámgyors, spenótos-ricottás tésztába is.

15 perces ricottás, spenótos tészta: a friss citrom a lelke

Rengeteg citrommal készül a krémes tészta, így nagyon frissítő az összhatás, tökéletes nyári ebéd!

Elolvasom

Kép: peredniankina / Getty Images

Ezt is szeretjük