Selymes, krémes, téli zöldségleves: tele van mindenféle finomsággal

A csupa vitamindús zöldségből készülő, téli leves nagyon könnyű, mégis jól fogsz lakni vele.

Téli zöldségkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Hideg téli estéken a munkából hazaérve jólesik egy tartalmas, meleg leves. Ha ezt a csupa zöldséges változatot készíted el, biztosan örömmel kanalaz majd belőle mindenki. Tálaláskor megszórhatod sajttal, kínálhatsz hozzá leveskockát, vagy dúsíthatod baconnel is.

Téli zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 db krumpli
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 0.5 db zeller
  • 10 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 db karalábé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg és vágd fel kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a vajat, olvaszd fel, és dinszteld meg rajta az aprított vöröshagymát. Dobd rá a krumplit, a karalábét, a petrezselyemgyökeret, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel fél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával.

Fedő alatt főzz puhára mindent 15-20 perc alatt. Húzd le a tűzről, vegyél ki néhány gombát a díszítéshez, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt.

Ha a krémlevesek kedvelőinek népes táborát erősíted, ezt a szuperegészséges és nagyon finom brokkolikrémlevest is főzd meg.

Ezt is szeretjük