Selymes, krémes, téli zöldségleves: tele van mindenféle finomsággal
A csupa vitamindús zöldségből készülő, téli leves nagyon könnyű, mégis jól fogsz lakni vele.

Selymes, krémes, téli zöldségleves: tele van mindenféle finomsággal
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hideg téli estéken a munkából hazaérve jólesik egy tartalmas, meleg leves. Ha ezt a csupa zöldséges változatot készíted el, biztosan örömmel kanalaz majd belőle mindenki. Tálaláskor megszórhatod sajttal, kínálhatsz hozzá leveskockát, vagy dúsíthatod baconnel is.

Téli zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 db krumpli
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 0.5 db zeller
  • 10 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 db karalábé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg és vágd fel kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a vajat, olvaszd fel, és dinszteld meg rajta az aprított vöröshagymát. Dobd rá a krumplit, a karalábét, a petrezselyemgyökeret, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel fél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával.

Fedő alatt főzz puhára mindent 15-20 perc alatt. Húzd le a tűzről, vegyél ki néhány gombát a díszítéshez, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt.

Ha a krémlevesek kedvelőinek népes táborát erősíted, ezt a szuperegészséges és nagyon finom brokkolikrémlevest is főzd meg.

Ezt is szeretjük