Tejszínes, spenótos csirkemell sok fokhagymával: a hús omlós és szaftos
A tejszínes, spenótos csirkemell tökéletes hétvégi ebéd is lehet. Főleg jó fűszeresen és mozzarellával gazdagítva.
Spenótból nem csak főzeléket készíthetsz, tésztához, húsokhoz is jól megy. Szaftos, ízes lesz a csirkemell, ha spenótos szósszal töltöd meg. Egy órán belül kényelmesen elkészítheted, és a hozzávalókat is könnyen beszerezheted hozzá. A csodás ízek a tepsiben még jobban összeérnek.
Tejszínes, spenótos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg spenót
- 10 dkg natúr krémsajt
- 2 db paradicsom
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd félbe hosszában, de ne teljesen. Sózd és borsozd be, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe.
A spenótleveleket kevés olajon fonnyaszd meg, nyomkodd rá a fokhagymát, öntsd fel tejszínnel, rakd hozzá a krémsajtot, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald össze pár perc alatt.
Nyisd szét a csirkemellet, és tedd bele a karikákra vágott paradicsomot. Arra mehet a spenótos massza, majd a mozzarella. Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Spenóttal a rizottót is izgalmasabbá teheted. Ha úgy készíted, mint az olaszok, laktató főétel lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció