Fűszeres spenótos csirkecomb ropogósra sütve: tejszínes szaft koronázza meg
A spenótos csirkecomb úgy az igazi, ha a végén összeforgatod a köretként szolgáló főtt krumplival.
A krémes spenótos csirkecombot az is örömmel fogja falatozni, aki amúgy nincs odáig a vitamindús zöld levelekért. A tejszínes fogásokat szinte mindenki szeretni szokta, hiszen sokféle ételt egészítenek ki jól. Süsd a combokat ropogósra, és utána készítsd el a selymes mártást.
Tejszínes spenótos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
- 4 csirkefelsőcomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1.5 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál őrölt koriander
A mártáshoz:
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl víz
- 1.5 dl tejszín
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál őrölt koriander
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkecombokat papírtörlő segítségével szárogasd meg. Egy kisebb tálban keverd el a sót, a pirospaprikát, a borsot és az őrölt koriandert. Add hozzájuk az olívaolajat, és kend meg a csirkecombokat ezzel a keverékkel. Pihentesd a hűtőben egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.
A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a bepácolt húsokat, és oldalanként néhány perc alatt süss rájuk kérget. Közben a hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát kisebb darabokra. A megsült húst halászd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig kezdd el puhára párolni a hagymát és a fokhagymát. Egy kevés vajat vagy olajat adhatsz még hozzá, ha szükséges. A spenótot mosd meg, szeleteld fel, és add a puha hagymához. Ne ijedj meg, ha nagyon soknak tűnik, mert nagyon hamar össze fog esni. Néhány perc párolás után öntsd fel vízzel, tedd vissza bele a csirkét, és lefedve, kis lángon főzd puhára nagyjából 45 perc alatt. A végén öntsd fel tejszínnel, és fűszerezd a sóval, borssal, paprikával, és ízlés szerint chilivel.
Amíg a hús puhul, a krumplit kockázd fel, és főzd puhára. A végén forgasd bele a tejszínes szószba.
A spenót a köret esetében is főszerepet játszhat: rizzsel összefőzve nagyon izgalmas.
Isteni spenótos rizs, ahogy Indiában készítik: ízletes, pergős köret
Rengeteg pirult fűszerrel készül a rizs, ezektől nem csak illatos, nagyon finom is lesz, hiába csak köret, nem lehet betelni vele.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció