Fűszeres spenótos csirkecomb ropogósra sütve: tejszínes szaft koronázza meg

A spenótos csirkecomb úgy az igazi, ha a végén összeforgatod a köretként szolgáló főtt krumplival.

Tejszínes spenótos csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes spenótos csirkecombot az is örömmel fogja falatozni, aki amúgy nincs odáig a vitamindús zöld levelekért. A tejszínes fogásokat szinte mindenki szeretni szokta, hiszen sokféle ételt egészítenek ki jól. Süsd a combokat ropogósra, és utána készítsd el a selymes mártást.

Tejszínes spenótos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander

A mártáshoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat papírtörlő segítségével szárogasd meg. Egy kisebb tálban keverd el a sót, a pirospaprikát, a borsot és az őrölt koriandert. Add hozzájuk az olívaolajat, és kend meg a csirkecombokat ezzel a keverékkel. Pihentesd a hűtőben egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.

 

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a bepácolt húsokat, és oldalanként néhány perc alatt süss rájuk kérget. Közben a hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát kisebb darabokra. A megsült húst halászd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig kezdd el puhára párolni a hagymát és a fokhagymát. Egy kevés vajat vagy olajat adhatsz még hozzá, ha szükséges. A spenótot mosd meg, szeleteld fel, és add a puha hagymához. Ne ijedj meg, ha nagyon soknak tűnik, mert nagyon hamar össze fog esni. Néhány perc párolás után öntsd fel vízzel, tedd vissza bele a csirkét, és lefedve, kis lángon főzd puhára nagyjából 45 perc alatt. A végén öntsd fel tejszínnel, és fűszerezd a sóval, borssal, paprikával, és ízlés szerint chilivel.

 

Amíg a hús puhul, a krumplit kockázd fel, és főzd puhára. A végén forgasd bele a tejszínes szószba.

A spenót a köret esetében is főszerepet játszhat: rizzsel összefőzve nagyon izgalmas.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük