Fűszeres spenótos csirkecomb ropogósra sütve: tejszínes szaft koronázza meg

A spenótos csirkecomb úgy az igazi, ha a végén összeforgatod a köretként szolgáló főtt krumplival.

spenotos csirkecomb

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes spenótos csirkecombot az is örömmel fogja falatozni, aki amúgy nincs odáig a vitamindús zöld levelekért. A tejszínes fogásokat szinte mindenki szeretni szokta, hiszen sokféle ételt egészítenek ki jól. Süsd a combokat ropogósra, és utána készítsd el a selymes mártást.

Tejszínes spenótos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander

A mártáshoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat papírtörlő segítségével szárogasd meg. Egy kisebb tálban keverd el a sót, a pirospaprikát, a borsot és az őrölt koriandert. Add hozzájuk az olívaolajat, és kend meg a csirkecombokat ezzel a keverékkel. Pihentesd a hűtőben egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.

 

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a bepácolt húsokat, és oldalanként néhány perc alatt süss rájuk kérget. Közben a hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát kisebb darabokra. A megsült húst halászd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig kezdd el puhára párolni a hagymát és a fokhagymát. Egy kevés vajat vagy olajat adhatsz még hozzá, ha szükséges. A spenótot mosd meg, szeleteld fel, és add a puha hagymához. Ne ijedj meg, ha nagyon soknak tűnik, mert nagyon hamar össze fog esni. Néhány perc párolás után öntsd fel vízzel, tedd vissza bele a csirkét, és lefedve, kis lángon főzd puhára nagyjából 45 perc alatt. A végén öntsd fel tejszínnel, és fűszerezd a sóval, borssal, paprikával, és ízlés szerint chilivel.

 

Amíg a hús puhul, a krumplit kockázd fel, és főzd puhára. A végén forgasd bele a tejszínes szószba.

A spenót a köret esetében is főszerepet játszhat: rizzsel összefőzve nagyon izgalmas.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük