Krémes sertéskaraj tejszínes szaftban: így lesz a hús igazán puha
A tejszínes szaftban tálalt sertéskaraj bő fél óra alatt az asztalon lehet.
A tejszínes szósz szinte minden húsételnek jól áll, így a sertéskarajt is bátran készítheted vele. Mint a legtöbb hasonló ételnek, ennek is jót tesz a fokhagyma, amelyet kedved szerint adagolhatsz: a receptben feltüntetettnél többet vagy kevesebbet is használhatsz belőle. Különlegesen finom lesz a hús akkor is, ha vaj és olaj keverékén sütöd meg.
Tejszínes sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg vaj
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál friss kakukkfű
- 1.5 dl tejszín
- 1 dl alaplé
- 1 teáskanál liszt
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, szórd meg őket sóval, borssal, fokhagymaporral, locsold meg kevés olívaolajjal, és pihentesd szobahőmérsékleten egy órát. Így nem hidegen kerül majd a serpenyőbe, és nem fog összeugrani sütés közben.
A pácolási idő leteltével a vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben, és közepes lángon, oldalanként 3-5 perc alatt süsd meg a húsokat. Ha elkészültek, szedd ki, és tartsd melegen őket.
A serpenyőbe tedd bele a vaj másik felét és még egy kevés olajat. A fokhagymagerezdeket pucold meg, de hagyd egyben, és tedd be őket a forró zsiradékba. Három perc alatt süsd őket barnára. A megsült gerezdeket vedd ki a serpenyőből, és szórd bele a lisztet. Kevergesd fél percig, majd öntsd fel az alaplével és a citromlével. Kevergesd tovább, hogy besűrűsödjön, ezután add hozzá a tejszínt. Dobd bele a friss kakukkfűágakat - ha ilyened nincs, egy teáskanál szárított fűszert is használhatsz - majd pakold bele vissza a hússzeleteket és a fokhagymagerezdeket. Kóstold meg, ha szükségesnek érzed, szórd még meg sóval és borssal, és tíz perc alatt melegítsd össze az egészet.
A sertésoldalas is kiadós és nagyon finom vacsora: ha van időd, mindenképpen lassan sütve készítsd!
Lassan sült sertésoldalas: házi fűszerkeveréket is mutatunk
Egyszerre omlós és pirult, fűszeres és füstös az így készült oldalas, ha egyszer elkészíted, onnantól csak így fogod sütni!
ElolvasomKép: ALLEKO / Getty Images
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció