Krémes sertéskaraj tejszínes szaftban: így lesz a hús igazán puha

A tejszínes szaftban tálalt sertéskaraj bő fél óra alatt az asztalon lehet.

Tejszínes sertéskaraj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínes szósz szinte minden húsételnek jól áll, így a sertéskarajt is bátran készítheted vele. Mint a legtöbb hasonló ételnek, ennek is jót tesz a fokhagyma, amelyet kedved szerint adagolhatsz: a receptben feltüntetettnél többet vagy kevesebbet is használhatsz belőle. Különlegesen finom lesz a hús akkor is, ha vaj és olaj keverékén sütöd meg.

Tejszínes sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 dl alaplé
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, szórd meg őket sóval, borssal, fokhagymaporral, locsold meg kevés olívaolajjal, és pihentesd szobahőmérsékleten egy órát. Így nem hidegen kerül majd a serpenyőbe, és nem fog összeugrani sütés közben.

 

A pácolási idő leteltével a vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben, és közepes lángon, oldalanként 3-5 perc alatt süsd meg a húsokat. Ha elkészültek, szedd ki, és tartsd melegen őket.

 

A serpenyőbe tedd bele a vaj másik felét és még egy kevés olajat. A fokhagymagerezdeket pucold meg, de hagyd egyben, és tedd be őket a forró zsiradékba. Három perc alatt süsd őket barnára. A megsült gerezdeket vedd ki a serpenyőből, és szórd bele a lisztet. Kevergesd fél percig, majd öntsd fel az alaplével és a citromlével. Kevergesd tovább, hogy besűrűsödjön, ezután add hozzá a tejszínt. Dobd bele a friss kakukkfűágakat - ha ilyened nincs, egy teáskanál szárított fűszert is használhatsz - majd pakold bele vissza a hússzeleteket és a fokhagymagerezdeket. Kóstold meg, ha szükségesnek érzed, szórd még meg sóval és borssal, és tíz perc alatt melegítsd össze az egészet.

A sertésoldalas is kiadós és nagyon finom vacsora: ha van időd, mindenképpen lassan sütve készítsd!

Lassan sült sertésoldalas: házi fűszerkeveréket is mutatunk

Egyszerre omlós és pirult, fűszeres és füstös az így készült oldalas, ha egyszer elkészíted, onnantól csak így fogod sütni!

Elolvasom

Kép: ALLEKO / Getty Images

Ezt is szeretjük