Szuperfinom, tejszínes, epres krémleves: ezt még főzni sem kell
A jól behűtött, selymes eperkrémleves desszertként is megállja a helyét.
A selymes, tejszínes eperkrémleves jól behűtve igazán üdítő. Nagy előnye, hogy főzni sem kell. Így sokkal több vitamin marad a gyümölcsben, és villámgyorsan elkészül. Az eperhez jól illik a vanília és a fahéj is. Ez a leves mindig jólesik, meleg nyári napokon különösen vonzó.
Tejszínes, epres krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg eper
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromhéj
Elkészítés:
Az epret csumázd le, és alaposan mosd meg. Néhány szemet rakj félre a díszítéshez, a többit vágd kisebb darabokra. Rakd turmixgépbe, vagy pépesítsd botmixerrel. Önts hozzá két-három deci vizet. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját. Dolgozd jól össze. Ha darabosan szereted, ne turmixold teljesen simára. A végén add hozzá a tejszínt is. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, az eperkrémleves pedig lehűljön. Tálaláskor díszítheted a maradék eperszemekkel, tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel.
A krémes epres-banános smoothie-val kiválthatsz akár egy teljes ebédet is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció