Szuperfinom, tejszínes, epres krémleves: ezt még főzni sem kell
A jól behűtött, selymes eperkrémleves desszertként is megállja a helyét.

tejszines-eperkremleves
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

8 nadrág esküvőre vendégként, ha nem vagy kiöltözős típus: kényelmes és elegáns darabokat mutatunk »

A- és C-vitaminnal megpakolt smoothie bőröregedés ellen: alaposan kivasalja a ráncokat »

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A selymes, tejszínes eperkrémleves jól behűtve igazán üdítő. Nagy előnye, hogy főzni sem kell. Így sokkal több vitamin marad a gyümölcsben, és villámgyorsan elkészül. Az eperhez jól illik a vanília és a fahéj is. Ez a leves mindig jólesik, meleg nyári napokon különösen vonzó. 

Tejszínes, epres krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Az epret csumázd le, és alaposan mosd meg. Néhány szemet rakj félre a díszítéshez, a többit vágd kisebb darabokra. Rakd turmixgépbe, vagy pépesítsd botmixerrel. Önts hozzá két-három deci vizet. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját. Dolgozd jól össze. Ha darabosan szereted, ne turmixold teljesen simára. A végén add hozzá a tejszínt is. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, az eperkrémleves pedig lehűljön. Tálaláskor díszítheted a maradék eperszemekkel, tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel.  
A krémes epres-banános smoothie-val kiválthatsz akár egy teljes ebédet is. 

Ezt is szeretjük